Det amerikanske metalcore-band All That Remains tager os endnu en tur rundt i karusellen. Vi har ligesom bare prøvet den tur før…

All That Remains er et af de metalcore bands der kom frem, da genren stadigvæk var ny. Det er og bliver en af deres største styrker og værste handicap. For når jeg sidder med pladen “A War You Cannot Win”, så er det lidt hip som hap om det var en plade med All That Remains, Killswitch Engage eller Trivium der spiller. Det bliver lidt smagen af samme grød i sidste ende.

Hvor mange nyere “metalcore”-bands prøver nye ting af – nogle mere succesfulde end andre – så er der stadigvæk de “gamle drenge”, der lader til lidt at sidde fast i den samme velkendte rille, der gjorde dem kendte til at starte med. Hvilket også er fint nok, men når nye bands taget lige dén lyd til sig og bygger videre på den, så er det bare ikke rigtig interessant at bibevare sine gamle tricks.

Jo jo, der er da også et par næsten helt power-metal’ske hooklines og soli der har sneget sig ind, til at pynte lidt på udtrykket, og det klæder da også musikken at blive lidt gladere, i stedet for enten at lyde som et syngende tudefjæs eller være påtaget sur, som mange andre bands ellers fjanter rundt i.

“A War You Cannot Win” er en All That Remains plade i yderste spor. På den sikre side af vejbanen, hvor pladesalget og de næste par års tourneér nok er sikret.

Det er faktisk kun på numerene “You Can’t Fill My Shadow” og “Just Moments In Time” at de tør slippe grebet lidt og udvise lidt vildskab og skrive riffs og hooklines der er værd at huske på. Jeg mener, hvad fanden er meningen med de to akustiske instrumental-fadæser “intro” og “Calculating Loneliness”?! Gabende kedeligt! Jeg må ligge al min lid til at titelsnummeret til slut kan hive det op på et nævneværdigt niveau, hvilket det kun til dels gør, i en faktisk ok opvisning i moderne “pop”-metal.

Er man fan af genren og mest af alt fan af All That Remains, så skuffer pladen ikke synderligt. Men er man som mig fan af genren, men trænger til noget nytænkning, så når det ikke helt den gennemslagskraft som de tidligere udspil havde.

“A War You Cannot Win”. Ja, det var det desværre, All That Remains.

 

 

 

“A War You Cannot Win” udkom d. 6/11-2012 på Razor & Tie