Det var med en hvis spænding i maven, at jeres anmelder drog mod Voxhall mandag-aften. Udover at være først gang jeg skulle anmelde en live-koncert, så var det også første møde med Max Cavalera.

Aftenens først act var Lody Kong med Zyon & Igor Cavalera som en del af lineuppet, de sagde ikke så meget om sig selv, men spillede en omgang lettere rodet numre. De var som sådan ikke dårlige, men det var rodet og udover forsangeren, så så de unge gutter ikke helt hjemme ud på scenen. Men så var vi da i gang, og første tegn på, at lyden var i orden på Voxhall, var sikret.

Næste act var INCITE med Richie Cavalera i front. Han følte sig bestemt hjemme på en scene og var fyldt med energi og langt mere kontakt til publikum. INCITE spillede en solid omgang thrash, hvilket også fik publikum til at forlade baren og komme tættere på. Nok så vi ingen mosh, men hornene kom i vejret, der blev vippet med foden samt en omgang let headbaning. Efter den omgang, var folk på Voxhall klar til aftenens højde punkt: SOULFLY

Folk var bestemt klar med det samme Soulfly indtog scenen, publikum var med fra første nummer og i andet nummer Blood Fire War Hate startede moshen op, som udviklede sig til en cirkelpit på opfordring af Cavalera. Hvilket blev et kendetegn på resten af koncerten. Nemlig det super sammenspil mellem publikum og Cavalera(og resten af bandet). Der var en konstant enten headbaning, horn i vejret, taktfaste klapsalver, fælle ”sang” og/eller mosh/cirkel pit i gang. Cavalera havde en fantastisk evne til opfordre publikum til bestemte ting når det var helt rigtigt. Det kombineret med super lyd og et band, der virkede som om de gerne ville være der, lagde grundstenene til en fantastisk aften.

Dette medførte også at folk var med hele vejen, uanset om der blev spillet nye numre, eller om de fandt hits som Roots Bloody Roots frem, så var folk med!  Vi fik også Revengeance, hvor børnene indtog scenen med deres far. Selv om det ikke på nogen måde var aftenens bedste nummer, var det nu meget smuk at se far og sønner mødes på scenen for at spillede en solid omgang metal :D

Aftenen blev afsluttet med Jumpdafuckup / Eye for an Eye, hvilket gav publikum en sidste mulighed for at gå helt amok og få skreget det sidste af stemmen ud og folk blev sendt glade hjem.

Så alt i alt en super koncert af Soulfly. Inden jeg tog af sted var jeg ikke fan. Jeg kunne godt lide bandet og have en naturlig respekt for Max Cavalera, men efter i dag håber jeg bestemt ikke, at det er sidste gang jeg får lov at høre dem give den gas live. Ligesom jeg håber INCITE kommer forbi igen en dag.

 

 

Soulfly-koncerten i Voxhall 3/9 2012 er gæsteanmeldt af Martin Horn Pedersen