Se, i en metalverden med nærmest uendelige genre-definitioner, er det, at kunne skabe det originale helt unikt. Meget få kan gøre det. Og endnu færre kan gøre det Ruinside har skabt på deres debut The Hunt.

Og hvordan beskriver man så bedst finske Ruinside? Jo vi kan jo starte med det helt basic. Bandet blev dannet i Finland, Tampere i 2005 og har udgivet to EP’er – 2008 “To Only Kill for Sport” og 2009 “Rise Up!… to Extermination?”. Nu er Ruinside klar med deres debut “The Hunt”.

I nyere tid har vi set en bølge af bands der vender tilbage til de gamle 80’er thrash-rødder, som f.eks Warbringer og danske Essence. Med Ruinside på banen viser dette band, hvordan man kan tage den klassiske 80er thrash og videreudvikle i en helt ny retning, uden at der bliver fucket up med de klassiske thrash-elementer.

Det er sgu en imponerende at høre hvordan bandet tager fat i de klassiske thrash-aspekter og giver denne et pift af hvad der primært kendes indenfor power metallen, nemlig de store melodiske omkvæd og hele det episke storslåede univers – hør blot den fantastiske “Within Hammer and Tongs”. Riffsne er rygende hurtige, men her gør Ruinside det mange nok vil mene utænkeligt, man vælger at tilføje en smule kontrabas, cello, violin og keyboard i det kaotiske thrash-univers. Uden dog at sovse det hele ind. Det ligger svagt i lydbilledet. Men uha hvor det dog fungere.

Hvad kalder man det her? Power thrash? tja, jeg ved det sgu ikke. Men fedt er det. Og jeg ved at fans af thrash og power metal vil kunne mødes her. For bandet er tro mod begge i et fantastisk mix. Selv står Ruinside som inspireret af bands som Blind Guardian, Megadeth, Slayer og Kamelot. Og det er faktisk meget rammende hvis du mixer disse navne.

Sanger Toni Salminen ville med sin stemmepragt kunne blive thrash-metallens svar på Joakim Brodén fra Sabaton. Hans mørke røst pryder lydbilledet utrolig flot.

Jeg kan simpelthen ikke sætte noget negativt på Ruinside. Deres sangskrivning sidder i skabet og jeg kommer aldrig til at kede mig når jeg hører albummet, da de hele tiden formår at bringe mig et nyt sted hen – over rygende thrash, pompøse melodier og til en ballade som Forced Confession, hvor førnævnte stryger-instrumenter for alvor kommer til sin ret.

Meget flot arbejde. Og jeg anbefaler klart metalfans af alle typer, at investere i denne udgivelse når den udkommer. Man oplever sjælendt bands så nyskabende som Ruinside på denne 13-tracks debut “The Hunt” – hør selv på videoen herunder!

Ruinside – The Hunt udgives via Mighty Music/Target d 29 oktober