Ja, her kommer en kærlighedserklæring direkte fra hoften. Så er du advaret, så kan du enten læse videre eller vende om på halen med det samme!

Jeg kan sgu ikke andet end at være glad. Glad og stolt. Som fan og tilhænger af en type musik, der kun for alvor kommer til sin ret på de skrå brædder. En musik der bedst kommer til sin ret i de mørke svedige klubber, på spillesteder og i haller og ikke i radioen. Jeg er glad fordi det for alvor synes at være gået op for samtlige af både de små og store bookingbureauer, hvor kæmpemæssig metallen er vokset, som en næsten og noget nær styrende kraft i dansk musik- og kulturliv.

Og hvorfor så denne styrkende kraft – jo, fordi metalscenen nu for alvor viser et KULTURliv båret af støtte fra dens fans – os alle sammen – og derfor tror jeg på at vi særligt i år, oplever et så kæmpemæssigt stort opbud af bands, der ønsker/bliver booket på landets spillesteder.

Jeg kan ikke huske at jeg nogensinde har oplevet et så stramt koncert-efterår, som det vi oplever i år. Og nej jeg får langt fra ridset alle koncerter op her, men for helvede! -Hvem glæder sig ikke til et efterår med Dying Fetus, Sabaton, Eluvietie, Accept, Pentagram, Katatonia, Kamelot, Kreator, Nile, Morbid Angel, Gojira, Europe, Mustasch, Meshuggah, Opeth, Rob Zombie og Marilyn Manson – og det er blot for at nævne de største.

Er man en af dem der ønsker at dykke længere ned i undergrunden kan man jo smutte til Odense og se Archgoat’s første koncert i Danmark på Club Sick eller Nasum og Marduk i Pumpehuset?

Der er simpelthen så meget at hive fat i dette efterår og det viser en tydeligt styrket kraft i det danske kulturliv. Klubberne skyder op, senest på det københavnske spillested RUST hvor jeg personligt MINDST havde forventet at se netop sådan en metalklub som “South of Heaven”. Pumpehuset skyder anden udgave af Total Carnage afsted med en billetpris på 150 for en aften med 4 thrash bands og to timers fri bar af den gyldne væske! Metalscenen oplever i disse år herhjemme en markant stigning i popularitet på spillestederne og det er eddermandme sejt!

At selvom mainstreammedierne fortsat ikke har fattet en klap af hvad der foregår, så er det sgu stadig til metalkoncerterne på landets spillesteder at folk møder mest talstærkt op! Jeg var så glad for at opleve Vanirs releasefest på KB18 forleden, hvor der vel var mødt en en 250-300 mennesker op, vil jeg skyde på. Imponerende!

Det vigtigste vi kan gøre er fortsat at støtte op om scenen. Kom til de store koncerter på spillestederne – Men MINDST ligeså vigtigt: besøg de mindre arrangementer i dit nærmiljø! Et miljø, der ligesom resten af scenen er så pokkers vigtigt at støtte. Obscene i Roskilde, Sin City KBH, Newborn Nights, Club Sick i Odense, Club Brutal i Aarhus, Club South Of Heaven i KBH, Ungdomshuset – alle steder og arrangementer der viser det bedste af det bedste i den danske undergrund. Det er så pokkers vigtigt at det ikke kun er de store kendte navne der får opmærksomhed, men også de små. Så kig kalenderen igennem og besøg de små spillesteder. Også selvom du måske ikke kender de spillende bands på aftenen, så kan du blive glædeligt overrasket, og få en fed aften ud af det!!
Metalmiljøet står stærkere end nogensinde før og det kan vi alle takke hinanden for!

Og så ses vi ellers derude til de både små og store koncerter!!

STAY FUCKING HEAVY!!