Svenske BULLET udgiver imorgen FULL PULL. Deres første udgivelse under Nuclear Blast. Alt dette plus meget mere, herunder øl, løssluppenhed og danske Gasolin, kan du læse meget mere om her i vores interview med bassist Adam Hector! 

Først og fremmest tillykke med signingen på Nuclear Blast. Hvilken betydning vil kontrakten have på Bullet?

Mange tak! Tja, for os betyder det, at vi nemmere kan få det på vores måde, hvilket betyder, at med den finansielle back-up og den maskine, som de er, kan vi få større shows, bedre optagelser og større turnéer. Måske udgive koncert-DVD’er og den slags. Jeg håber, at vi kan nå en masse nye mennesker, som ikke har hørt os før.

Highway Pirates udkom sidste år. Og blot et år efter er BULLET allerede klar med Full Pull. Har det været vigtigt for bandet at have et album, der kommer hurtigt ud efter aftalen var skrevet under med Nuclear Blast?

For os føltes det temmelig vigtigt. Vi var ved at være mætte på turné på en måde. Vi kunne sandsynligvis have gjort mere af det, men vi følte, at vi ønskede at tage lidt fri og skrive og indspille i stedet. At være i stand til at komme tilbage og gå efter fuld pull så at sige, med de nye ting så hurtigt som muligt. Den gamle selskab ikke kunne få os yderligere frem længere. Vi ønsker at gå endnu videre. Stadig på vej mod toppen, du ved!

På blot tre ord – beskrive musikken på Full Pull

HARD ROCK ØL

Albummet lyder meget mere rå og upoleret i lyden som på Highway Pirates. Har det været vigtigt for BULLET at komme så tæt ind til kernelyden af heavy rock som muligt denne gang?

Det var vigtigt at komme tættere på kernen af, hvad vi har som et band, som jeg mener er at forsøge at fange lyden og intensiteten fra vores liveshows. Vi er grovere og mere upoleret live og mere intens og en gang i mellem spiller vi alle en fejl. Jeg tror, det hele er der på Full Pull. Jeg kan godt lide den måde, det endte med.

Fred Estby og Nicke Andersson producerer albummet. Hvorfor valgte I dem? Og har de været i stand til at bringe nye ideer til BULLET-lyden?

Tidligere har vi produceret det hele selv. For det meste fordi vi ikke har tillid til nogen, der har den samme gode smag, som vi har. Med tre udgivelser i rygsækken, vi ved, hvor vi står, og hvad vi vil. Det var tid til at lade andre kunne bidrage. Andre der har den samme måde at tænke musik. Nicke og Fred er det perfekte match for os. De har begge gjort et meget godt stykke arbejde, og jeg er glad for at vi valgte dem denne gang. De bragte absolut en masse gode ideer på bordet. Især med trommer, percussion og bassguitar og den måde, hvorpå disse instrumenter spiller sammen. Ikke at det nogen måde ender i Dream Theater, hvis du forstår. Men de fik mig til at indse en masse ting om detaljer, der aldrig har strejfet mig før.

Medierne/blogge har skrevet om en såkaldt “New Wave Of Traditional heavy Metal”-bølge. På hvilken måde ser du old school heavy rock / metal lave en revival på scenen igen?

Alle er iført disse KLOVN-bukser! Steve Harris kan gøre det, men du er virkelig nødt til at være en cool kat for at bære dem med stil! Men jeg ved sørme ikke. God musik vil måske være mere eller mindre populært, men vil altid forblive. De ting, vi gør, er ikke noget nyt, og det ved vi. Vi er her ikke for at genopfinde rock hjulet, vi er her for at få det til at køre rundt, haha!

Ingen danske datoer på FULL PULL-Tour endnu. Hvornår vil danskerne kunne se jeres Rolling Home (titel på den nye plade) igen?

Gud, det er vi nødt til at arbejde på! Vi vil tilbage til landet med øl meget snart. Det lover vi! Vi er kommet til den konklusion, at Danmark er en sjovere version af Sverige. Alt fungerer. Vi er mere eller mindre civiliseret og alt det, men alt er mere stift i Sverige og mere løssluppen og lykkelig i Danmark. Jeg elsker at være i København særligt pga af de små “crappy” steder stadig har jukeboxe med old school rock n ‘roll, og stamkunderne går ofte amok, hvis du smækker noget på med Gasolin’ eller DAD. Vi kommer helt sikkert tilbage snart!

Det håber vi så sandelig også her på blastbeast.dk. Inden da må vi dog smutte en tur til Malmö d 11/10, hvor man kan opleve BULLET tættest på Danmark.