Som den trofaste læser vil vide har vi i en periode anmeldt ganske meget folk-metal her på siden. Og det skyldes simpelthen en stigende grad af popularitet herhjemme. Vi får både internationale og nationale udgivelser tilsendt. Kald det en bølge eller hvad du vil. Folemetallen oplever uden tvivl en stor popularitet.

Et af de nyere bands på den danske scene er Huldre. Bandet har spillet en masse koncerter i undergrunds-miljøet. Men er først nu klar med deres fuldlængde debutplade.

Intet Menneskebarn hedder udgivelsen der indeholder 11 numre, der alle er skrevet og sunget på dansk og en smule norsk. Selvom det ikke kommer til nogen ret at sætte bands op imod hinanden kan jeg alligevel ikke undgå at gøre det en smule. For hvad der skiller Huldre fra andre danske folk-metalbands (herunder Svartsot og Vanir f.eks) er først og fremmest sangerinden og tekstforfatter Nanna Barslev.

Der bliver sunget clean med Nanna’s ganske flotte stemmepragt. En yderst speciel stemmeføring der nærmer sig det operate men med nogle unikke rul på R’erne. Meget spændende synes jeg faktisk. Og så er jeg stor tilhænger af, at jeg ganske let kan høre hvad der bliver sunget.

Tekstuniverset ser jeg nemlig som en stor vigtighed i Huldre’s univers, der i forhold til andre typiske folktekster om vikinger, omhandler naturen og dens barske vilkår både for dyr og mennesket. Og det er fremfor alt gennemført og dybdegående tekster Huldre kommer med her. Lyt blot til nummeret Skærsild.

Albummet er produceret af Lasse Lammert i LSD Studios og lyden er der som sådan intet at sætte en finger på. Mixet mellem det folkede og den tunge metal har de fanget rigtig godt. Når der bliver for meget af det ene og for lidt af det andet mister man charmen i den her genre. Og det gør man sgu’ ikke her!

Men hvad der er Huldre’s styrke synes også, at blive deres svaghed. Stemmeføringen og numrene kan i nogle tilfælde tangere det ensformlige og man mangler en smule variation – her er det godt at nummeret Spillemand og den norske Beirblakken kan redde det en smule! Samtidig med at det memorable omkvæd ikke helt synes at findes og hænge fast på én. Fraset lige “Ulvevinter.”

Jeg ser dog en masse positivt i denne udgivelse. Huldre er unikt på den danske scene. Vokalen er så tilpas speciel, at jeg ikke før synes at have hørt det på samme måde og så er jeg stor tilhænger af bandets tekstunivers!
En god og solid udgivelse, som Huldre kan være stolte af, men hvor jeg allerede glæder mig til 2’eren, for at kunne se den udvikling som jeg tror dette band besidder!

Hør den omgående hvis du er til metallisk skønhed!