Pink Floyd goes metal. March Of Progress er en mastodontisk udgivelse af de britiske legender!

Dette værk(!) er immervæk storslået. Hold da godt fast på hat og briller. De gode numre på March Of Progress står nemlig i kø for at komme frem over stepperne i uhyggelig fart.

Originale sanger Damian Wilson er tilbage i folden hos Threshold der i 2009 kunne holde 20 års jubilæum. Hans vokalpræstation behøver vi næppe komme ind på. Den er bare så stærk!

Thresholds ønsker med deres udgave af den progressive metal ikke at bevise overfor folk, at de kan spille i så mange forskeligartede og skæve taktarter som muligt. Nej hvad der gør Threshold så utrolig stærk på denne udgivelse og som i virkeligheden også er deres kendetegn er hvordan de kan skabe et nummer, der både indeholder tekniske facetter, men endnu mere kunsten i at kunne skrive den gode og stærke melodi over numre, der på dette album har en gennemsnits længde 6 min!

Og uha hvor er det gennemført på dette album. 10 numre med en spillelængde på 70 min! Lyden er knivskarp, storslået og poleret (uden poleret skal klinge negativt!).

På March Of Progress hiver Threshold fast i den stolte progressive tradition i et både hårdtslående men også afbalanceret og episk univers, hvor særligt introen i nummeret “Liberty Complacency Dependency” sagtens kunne være skabt af Pink Floyd og hvor en nærmest Tool’sk bas-rundgang i “Colophon” står som noget af det stærkeste!

Der er intet at sige til at Threshold med March Of Progress allerede har hevet en masse roser hjem fra anerkendte metal/musikmedier. Det her er simpelthen et værk man som fan af ikke bare hård rock/metal burde lytte til, men også som musik-fan generelt!

Threshold – March Of Progess udgives idag – 24/8 – via Nuclear Blast/Warner