Københavner-bandet Siamese Fighting Fish er tilbage med to’eren “Breath:See:Move”. Og ligesom med 1’eren er det et interessant møde mellem det rockende, det poppede, det bløde med det hårde og det næsten direkte svævende. Det er lyden af hvordan den moderne rock kan lyde anno 2012!

Hos SIFIFI synes der ikke at være en fast skabalon på hvordan tingene skal gøres eller lyde. Det synes jeg egentlig er ganske interessant. Dette gør det også svært at give dem en fast etikette – hvilket jeg egentlig også tror bandet forsøger at undgå.

Melodierne som bandet leverer på Breath:See:Move er fængende og nærmest i det poppede hjørne, der dog ofte forbliver hårdt rockende – ja nærmest metalliske med bandets hårdtpumpende guitarriffs.

Hvad jeg altid har synes SIFIFI har gjort så ufattelig godt og gjort dem unikke er måden hvorpå de kan skabe et nærmest svævende og drømmende lydunivers der skiftevis mellem det bløde og det hårde rammer lytteren. Dette skyldes i stor grad Christian Hjort Lauritzen’s violin-spil, der er med til at sætte denne stemning, som det tydeligt kan høres på nummeret “Give In” og den ja sgu så’ næsten semi folke metalliske “A Lier Cried Wolf”.

Som sådan er Breath:See:Move en naturlig opfølger på We Are The Sound. Bandet lyder som de nu engang gør. Dog kunne jeg godt bruge langt mere af Mirza Radonjica’s scream, som jeg ikke synes kommer nær til sin ret som på 1’eren. Lidt ærligt da det var med til at give bandet endnu mere kant og så er produktionen måske for pæn?

Skal jeg kunne anbefale ét enkelt nummer fra udgivelsen som du BØR høre, hvis det er første gang du her møder bandet, vil jeg fremhæve nummeret  “Don’t Try This At Home”. Her får du opsummeret i ét nummer, et tydeligt billede af alt hvad SIFIFI kan. Det hårde og kantede udtryk med nærmest Iron Maiden harmonisk riff-arbejde, scream og clean vokal, dynamisk sat sammen i et melodisk lydbillede, hvor violiner og Mirza’s skønsang går hånd i hånd.

Det er sgu pænt fedt det her og lad os så lige få flere numre som “Scarred By Omens” på fremtidige udgivelser tak!

 

 

Breath:See:Move udgives 20 august via Mighty Music. Inden da afholder bandet et releaseparty i Vega 18 august!