Momentum genopliver den klassiske heavy metal. 

Så klart står overskriften på Momentums pressetekst. Vedlagt er Momentum’s nyeste EP A World In Ruins, der er produceret af ingen ringere end Jacob Bredahl og tæller medlemmer fra bl.a. tidligere Essence og Pinboys.

Og genopliver må man sandelig sige at de 5 herrer i Momentum gør på denne EP. 4 numre plus en intro, der alle kaster deres klare henvisninger til klassiske bands som Judas Priest, Motörhead og Iron Maiden – der er altså virkelig tale om et frisk pust her! – Hov frisk pust? hvordan i helvede kan det nu være når genren jo er så gammel?

Jo af den simple årsag at man i Danmark simpelthen ikke har haft sådan et band med sådan en lyd i mange, mange år. Et band der ikke lyder som alle andre tidstypiske screamo thrash/death-metal bands på scenen herhjemme! Her er kun clean vokal, pakket med melodiske riffs og lækker guitar-soli! Der er simpelthen ikke noget i Danmark i øjeblikket, på vej frem, der lyder som Momentum.

Og guderne skal vide at det fandme også på tide er der sker noget i Danmark med denne genre! Hvor vores svenske naboer allerede har indset, at heavy metal er en genre der er vendt tilbage på landkortet med navne som Graveyard og Bullet begynder det først nu, at røre på sig i Danmark. Og tak for det Momentum!

Og hvad er det så som Momentum gør som skiller sig ud. Jo først kan vi tage fat i måske det vigtigste: lyden! For EP’en er produceret af mester producer Jacob Bredahl, der virkelig har gjort et glimrende arbejde med en tør, tør produktion der klæder den rå heavy metal rigtig godt. Trommerne er massive og særligt lyden på stortrommearbejdet gør sig rigtig godt!

Riffsne er solide og bliver i bedste heavy metal stil leveret med en blanding af lækker guitarsoli og harmonier. Særligt nummeret Collision skiller sig ud med et af de mest beskidte (ment i den mest positive forstand) åbnings riffs jeg længe har hørt. Det her svinger sgu’. Så er det første gang du høre bandet og blot lige vil tjekke dem ud på ét nummer (du skal selvfølgelig høre den hele!) så tjek Collision ud. Et herligt heavy metal nummer med det tætteste vi kommer på et klassisk-Accept-råbe-kor i omkvædet !

Hvad jeg savner en smule mere af hos Momentum, som jeg er sikker på nok skal komme i fremtiden, er et større fokus på vokal-melodierne. Riffsne sidder hvor de skal, nu skal den mindeværdige melodi, som folk skal kunne synge med på, bare følge trop. Det gør den på Collision f.eks. men desværre ikke i samme grad på de tre andre numre, hvor det i langt større grad er riffsne der stjæler fokuset.

Jeg er ikke i tvivl om at Momentum nok skal kunne oprette noget stort! Nu må tiden så bare vise om Danmark er klar til et band som Momentum. Momentet er der i hvert fald!