Post-hardcore som man efterhånden kender den…

At The Skylines er et melodisk post-hardcore band, der i denne sammenhæng måske blot er et fint ord for den bølge af “crabcore”, som man kender fra selskabet “Rise Records” (hør bl.a. en glimrende parodi på selskabets stil HER). Altså elektroniske elementer, en pop-punk clean vokal og masser af deathcore breakdowns.
Så hvordan er resultatet så på “The Secrets To Life”? Desværre bringer At The Skylines ikke helt nok på bordet til at stå frem i flokken af bands med samme stil. Elementerne virker lidt for letkøbte og ensartede til at pladen sætter sig helt fast i hjernen, som det jo gerne skal gøre når man har med den mere poppede metalcore at gøre.

Overfladen af elektronisk popmusik, med sine mange melodiske og sukkersøde emo-vokaler, fremstår lidt for normalt, set i kontekst med de brutale og growlende/skrigende stykker, der ellers virker ganske habile. For det er jo set før.. Det er både set mere brutalt, mere teknisk, mere fængende og medrivende.. Så hele denne suppedas virker blot som en sovs der har stået i gryden lidt for længe.

Men fair deuce – jeg skal da nok også være den første til blankt at indrømme at denne plade nok ikke helt er møntet på mig, da jeg aldrig helt har forstået denne sammensætning af prettyboys med tatoveringer og piercinger, elektronisk musik, emo-pop-punk og deathcore. Men hey – alle den slags bands nyder jo stigende popularitet i de kredse, og hvis blot en brøkdel af deres fans bruger dem som en overgang til metalkulturen, så er det jo en succes i sig selv.

Men de skal da have lidt cadeau for flere steder at bringe en lettere nostalgisk 90’er pop-punk følelse frem af sol og under-acheivers. Og flere steder formår de også at smide nogle fede, tonstunge riffs afsted, der giver mig associationer til All Shall Perish (specielt de mere high-pitched skrig), som er et band jeg er ret glad for. Desværre for dur det ikke helt for mig, når både den letbenede pop-punk blandes med den brutale deathcore på kryds og tvært over de samme numre.

At The Skylines – The Secrets To Life blev udgivet d. 8/5/2012 via Roadrunner Records.