Som de fleste nok allerede er blevet bekendt gik Jon Lord bort forleden efter længere tids kamp mod kræften

De fleste kender Jon Lord for sit arbejde med Deep Purple, hvor han som pianist for bandet fra 1967-1976, stod bag nogle af de største rock-hymner der nogensinde er skrevet.

Vi kan blot liste op af klassikere som Burn, Highway Star, Smoke On The Water og den fantastiske Child In Time, hvor Jon Lord’s harmoniske-evner til fulde kommer til udtryk i den herlige intro.

Jon Lord vendte tilbage til Deep Purple igen i 1984, hvor han blev indtil han for alvor tog afsked med bandet i 2002 af helbredsmæssige årsager.

I tiden mellem Deep Purple kom Jon Lord med i Whitesnake, der i perioden med pianisten bl.a. udgav #1 hit-singlen Here I Go Again fra 1982.

Efter sin afsked med Deep Purple i 2002 kaster Jon Lord sig over solo-projekter i stor stil hvor klassisk rock musik bliver blandet med stryger-symfonier. “Boom of the Tingling Strings” og “Disguises (Suite for String Orchestra)” bliver begge optaget i Danmark i 2006 med Odense Symfoniorkester og udgivet i 2008.

At kalde Jon Lord for andet end en legende vil være forkert. Og helt retfærdigt bliver han i 2011 tildelt Doktorgrad i musik på Leicester Universitet.

Jon Lord gik bort 16 juli efter længere tids kamp mod kræft.

R.I.P – vi mindes Jon Lord (1941-2012)