3 gang skulle være Kellermensch’ debut på Orange Scene.

Årets Orange åbner har ikke siden 2007 med Volbeat været af en sådan karakter som Kellermensch idag. Men hvordan gik det så årets åbningsnavn?

Frygten for en pinlig tom pit synes at blive styrket blot 10 min. før koncerten med Kellermensch. Der var simpelthen ingen mennesker i den bagerste pit. Så galt gik det dog ikke, da bandet besteg den Orange gigant. Folk var troppet pænt op for at se Kellermensch’ indadvendte mørkerock. Og netop mørket synes at være Kellermensch’ store mangel denne solskinsdag på pladsen foran Orange, hvor den stemningsfyldte musik på ingen måde kom til sin ret.

Dette kan vi måske takke den helt igennem forfærdelige lyd for. En lyd der ikke fik musikens alsidige facetter frem. For Kellermensch er uden tvivl et band med en af dansk musiks mest internationale klang. Denne kom bare ikke til syne idag, hvor bandets signatur-lyd – strygerne samt trædeorgel- på ingen måde kunne bryde igennem den massive lyd, af buldrende stortromme, bas og støj-guitar.

Utrolig ærgligt. For bandet prøvede med en ganske pæn energi, hvor særligt vokalføringen hos Christian Sindermann synes at være koncertens højdepunkt.

Man skulle tro at Kellermensch volume ville have passet godt til Orange Scenes enorme kapacitet. Men musiken faldt simpelthen til jorden inden du kunne nå at sige Keller.

Den tredje stjerne gives for bandets energi, et par svingende guitarer og en afslutning (med Army Ants og Morribound Town), der faktisk var værdig nok til at give scenen den præcens som bandet fortjente. Hvis de så bare kunne bibevare formatet hele koncerten igennem.