Traditionelt klassisk hård rock synes ikke længere at være Roskilde’s top prioriteter. Hvorfor må lade være et åbent spørgsmål? Derfor skal de bands der trods alt giver denne altid så friske og humørfyldte genre et pust på Roskilde have opmærksomhed.

I år er det The Cult der komme til at stå for den hårde rock og festen på Orange Scene. Og hvilket band!!

The Cult kommer til Roskilde i absolut topform. Bandets nye album Choice Of Weapon er blevet hyldet af kritikerne for et frisk, energisk og inspireret The Cult – enig? Lyt selv til den hårdt rockende åbner “Honey From a Knife”:

Jeg vil med glæde vove pelsen og sige at med The Cult på Orange Scene er festen på Roskilde Festival sikret. Og det kan vi bl.a. takke de hårdt rockende skærringer som Love Removal Machine og Fire Woman for. For hvem er ikke klar til at stå med fadøllen og skråle med for fuld udblæsning med vennerne en dejlig sommerdag foran Orange Scene til disse numre?

The Cult blev dannet i England i 1983 af Ian Astbury og guitarist Billy Duffy – bandets eneste to originale medlemmer og sangskrivere. I starten som et post-punk/goth -orienteret band. Her er det særligt “She Sells Sanctuary” fra 1985’s udgivelse Love der har opnået kult-status hos alle The Cult fans.


Idag rammer The Cults musik ind hos mange typer af fans. Lige fra punkeren, goth-manden, rockeren og metalhovedet. Det er således svært – hvis ikke umuligt – at genre-definere The Cult. Jeg kalder dem et hard rock band, men der er så meget mere i det. I dag er The Cults musik en del mere hårdtslående end de tidlige 80ere og det mener jeg personligt klæder bandet utrolig godt. Lad os afslutningsvis runde af med endnu et nummer fra bandets nyeste. Nummeret “For The Animals”. Et dejligt svingende ROCK-nummer fyldt med riffs, en orn’li dosis benzin og et fængende omkvæd!

Der er mødepligt på Orange Scene fredag d 6/7 kl. 19.30 til The Cult!