Jeg tror vi var mange der blev glædeligt overrasket da Korpiklaani blev programsat på årets Copenhell.

Folkemetallen herhjemme opnår i øjeblikket en utrolig stor popularitet blandt metalfolket. Dette skyldes bl.a bands som Svartsot, Vanir og Huldre der alle fortolker folke-temaerne på hver deres måde og er garant for de helt store drukfester. Så selvfølgelig skal vi have noget internationalt til festivalen!

På den internationale scene skal vi ikke skue langt mod nord til vores naboer i Finland, hvor man finder lignende bands. Her har Finntroll,  Ensiferum og særligt Korpiklaani slået sig solidt fast på den internationale folk scene siden starten af 2000. Det har de med deres energiske og evigt festlige metalliske “DRUK”-viser.


Med udgangspunkt i bandet Shaman tog frontmand Jonne Järvelä i 2003 skridtet videre med Korpiklaani, der siden har udgivet 7 albums og har deres 8 Manala lige på trapperne. Bandet spiller i bedste folkmetal stil med de mere traditionelle instrumenter indenfor metalgenren og mikser med violiner, fløjter og harmonikaer.

Hvor man dog bedst kender Korpiklaani for de hurtige folkmetalsange om druk og booze har bandet i høj grad også et fokus på de langt mere melankolske og finske folkesange.  Dette er “Under The Sun” et passende billede på.

Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at det jeg glæder mig allermest til ved Korpiklaani’s koncert på Copenhell er de hurtige, festlige og skarpe indslag, som KUN bands i stil med Korpiklaani kan skabe. Behøver jeg nævne at tracks som Beer beer, Vodka og Happy Little Boozer er som skabt til den store drukfest? Nej vel? – Hør selv!

Korpiklaani kommer til at skabe festen på årets Copenhell! Det her er et band du ikke må snyde dig selv for at opleve. Og en glimrende måde at blive introduceret i folkmetal-universet hvis ikke du er der allerede!

Forvent numre som:

  • Beer beer
  • Happy Little Boozer
  • Vodka
  • Let’s Drink
  • Juodaan Viinaa