Se, højtærede metalheads, alt for sjælendt sker det, at man falder over noget hvor de eneste ord der egentlig kan beskrive det er: hvad fanden skete der lige dér?

Sådan en oplevelse fik jeg med det tyske band Frames idag. Ind ad døren dumper bandets anden udgivelse In Via. Jeg indrømmer blankt, at jeg absolut intet kendte til bandet på forhånd. Derfor glædede jeg mig da også til at høre hvad det nu var for noget. At dømme ud fra det meget alternative cover var det i hvert fald svært at bedømme på forhånd.

Og ja efter et par gennem-lytninger sidder jeg stadig med den samme følelse. Hvad er det her egentlig? – men på en positiv måde! Frames kan ikke sættes i bås og i første omgang var min tanke, hvorfor den var blevet sendt til anmeldelse på et metalsite? Og hvorfor så dette?

Jo for Frames er virkelig unikt. Meget unikt faktisk. Dét er på en gang blødt, med smukke drømmende sekvenser og på en gang mareridts fremkaldende mørkt og hårdt. De i alt 10 numre er alle instrumentale og kan dårligt sættes i metallens ofte så snævre genre-bokse. Det er simpelthen umuligt. En beskrivelse kunne være progressiv art-metal/rock. Det er i hvert fald meget alternativt.

Frames lader, heraf navnet, lytteren skabe sit eget imaginære forestilling i hovedet når man lytter til musikken.En musik med alt fra smuk stryger/piano håndtering til hårdtpumpede metalriffs i et sammensurium af lydflader. Og jeg skal da love for, at jeg fangede mig selv at døse hen til Frames stemning. Ikke fordi det som sådan er kedeligt på nogen måde. Men simpelthen fordi, at de instrumentale udfoldelser er skruet så smukt sammen, at det nærmest kan virke som meditation for kroppen, når man for alvor lader sig rive med og dermed falde hen i det. En yderst speciel oplevelse kan jeg godt love jer for!

Frames musik er ikke musik for ham/hende der vil have melodien eller det mindeværdige riff serveret på et sølvfad. Det er musikken simpelthen for avanceret til. Dette her er for lytteren der vil lytte til musik for musikkens skyld. En musik der er fandens flot skruet sammen!

Jeg er imponeret!