Når den aalborgensiske metalfestival Day of Decay løber af stablen den 18. maj, bliver det med en eksklusiv koncert med The Burning.

Aarhusianske The Burning kombinerer hardcore og thrashmetal i et hårdkogt mix af tunge grooves og hurtige, brutale passager, der ikke efterlader overlevende. Bandet har udgivet tre plader, senest ‘Hail The Horde’ fra 2010, der modtog gode anmeldelser fra flere europæiske medier. Bandet vandt en Danish Metal Award for bedste liveband i 2008. The Burning er i disse måneder gået i hi for at hellige sig sangskrivningen til næste album, og showet på Day of Decay bliver det eneste indtil efteråret.

Udover The Burning er også det lokale dødsmetalband FEROCITY blevet føjet til Day Of Decay’s endelige plakat.

Day Of Decay siger om bandet:

Ferocity har eksisteret i Aalborgs metalundergrund i mange år, men er med nyt medlemmer klar til erobre metalscenen på ny. Bandet udgav sin første EP i 2000, og arbejder nu hårdt på at færdiggøre en kommende EP, der skal introducere bandets nye lyd. Ferocitys forening af eksisterende dødsmetalgenrer og et unikt melodisk tilsnit gør, at liveshowet på Day of Decay kommer til at blæse de danske metalfans omkuld.

Tilføjelsen af de to danske bands fuldender dermed Day of Decays program, der består af KRISIUN (BR), OBSCURA (DE), MERCENARY (DK), SYLOSIS (UK), DYSCARNATE (UK), LEPROUS (NO), THE BURNING, (DK), FEROCITY (DK), CARO (DK) samt vinderen af W:O:A Metal Battle Denmark.

Day of Decay finder sted på Studenterhuset i Aalborg den 18. maj, og billetter kan erhverves for 250 kr. + gebyr via Billetlugen.dk, Studenterhuset, Fona samt Billetlugens øvrige salgssteder.