“Fokus på…” hedder vores nyeste idé her på Blastbeast.dk . Og ja surprise, surprise, så betyder dette, at når vi har lyst til at sætte fokus på noget, som vi synes er relevant, jamen så gør vi det. Det kan være alt mellem helvede og jord men altid med metallen i fokus!

Vi skyder dette igang med et fokus på den festival jeg personligt synes har det vildeste line up år. Og ja, det er selvfølgelig en smagssag osv. osv. men for helvede hvor går det program lige i buksen på mig! Prøver du på at bilde mig noget andet ind så lad vær – det vil aldrig kunne lykkes dig!

Ja vi taler selvfølgelig om dette års metalfest i Frankrig “Hellfest”der går amok fra d 15-17 Juni 2012! (og ja, det er i samme periode som vores egen Copenhell – satans osse’ tænker jeg – ellers var jeg sgu fløjet afsted til det franske, men det danske SKAL støttes!). Men hvad er det så, der kan få mig til at please det smukke program til skyerne og hvad er Hellfest egentlig for en festival?

Ja, vi kan jo starte med et klassisk tilbageblik………

Hellfest som vi kender den idag kunne ikke være blevet til noget uden hardcore/metal festivalen “Fury Fest.” Denne festival blev organisseret af de samme der står bag Hellfest og åbnede for første gang portene i 2002 tæt på Nantes. Siden præsenterede festivalen navne som: Slayer, Motörhead, Gojira, Entombed og Sick Of It All. I de efterfølgende år blev festivalen afholdt i Le Mans indtil den grundet økonomiske problemer måtte se sig gået konkurs skønt 30.000 deltog.

I 2006 annoncerer arrangørende at Hellfest er en realitet og den første festival bliver afholdt i Clisson ca. 400 km syd-vest fra Paris. Til den første festival optræder navne som Alice in Chains, Nile, Mötorhead, Saxon og Helloween. Det første år blev en bankende succes, hvor i alt 22.000 deltog! Dette gav selvfølgelig blod på tanden til mere og i de efterfølgende år annoncerer festivalen navne som Slayer, Megadeth, Emperor og Immortal m.fl. i 2007 – et år der i øvrigt så festivalen udvide sig fra ca. 20.000 til 40.000 på kun ét år!!

I 2011 besøger 70.000 den udsolgte festival og disse oplever bands som The Scorpions, Judas Priest, Ozzy og Rob Zombie. Dette er dog ingen ting i forhold til hvad der venter i år…

I 2012 er det annonceret, at festivalen udvider sig radikalt og har derfor plads til mange, mange flere og generelt større bands. 160 navne (stort set samme antal navne som på Roskilde Festival!) er på bare 6 år en realitet.

Og lad så dette være det historiske perspektiv for denne gang og lad os straks komme videre til det det handler om, fokus på årets Hellfest line up. For med legendariske old school navne som Black Sabbath, Lynyrd Skynyrd og Blue Öyster Cult. Thrash giganter som Megadeth, Exodus, Machine Head. Klassisk heavy metal med tilbagevendende King Diamond, Girl School og Pentagram. Hard rock med selveste Mötley Crüe, Guns N Roses og ja – vores egne D-A-D (som i øvrigt deler Mainstage 1 med Sabbath). Death metal med selveste Cannibal Corpse, Origin, Entombed, Suffocation og Aborted. Grindcore Nasum og Napalm Death. Groove med Lamb Of God og DevilDriver og black med Satyricon, Dimmu Borgir, Enslaved og Endstille. Ja så kommer DEN HER festival simpelthen så godt rundt i samtlige hjørner i både det historiske perspektiv, metalscenen idag, det hårde med det bløde og det brutale med det melodiske, at jeg uden sammenligning vil erklære Hellfest for det bedste hard rock/metal-festival line up i år!

Så selvom en masse franske religiøse grupper, uden held, har forsøgt at gøre en ende på den helvedes geniale festival i Frankrig, så formår de som ingen anden festival at komme med et SÅ bredt appellerende program som de har gjort i år! De fortjener helt klart et fokus på det her!

Se den fulde liste over bands her: http://www.hellfest.fr/artistes