Mighty Fight Night løb af stablen for anden gang i Lørdags. Denne gang var det Pumpehuset’s nye rammer, der for første gang lagde scene til Mighty Music, Copenhell og Jägermeister’s Mighty Fight Night. Her dystede Barricade, Sort Regn og Shaped Like Swans med blod, sved, nerve og ENERGI for at vinde en optræden på Copenhell 2012 og en minitour i efteråret!

I forbindelse med anmeldelse af Mighty Fight Night har vi her på blastbeast.dk valgt at fokusere på aftenens 3 konkurrerende bands, til et arrangement hvor også Contrition, Siamese Fighting Fish og Pitchblack ligeledes spillede!

Pumpehuset var virkelig godt fyldt denne aften. Det var fantastisk at opleve, at man til et upcoming metalarrangement rent faktisk skulle presse sig igennem en mængde af mennesker for at komme frem og det var ikke kun foran scenen! Jeg ville nærmest have fortrukket at Pumpehuset havde åbnet op for deres førstesal med den mængde af mennesker der kom, da arrangementet begyndte. Flot flot fremmøde, der lover RIGTIG godt for metallen i Danmark i fremtiden!

Barricade – sludge hardcore med dobbelt op på trommebaskere

Barricade er første band på skansen denne aften. Sludge hardcore er hvad Barricade giver os i små 20 minutter. Energien er i top fra start af. Bandet er bevidst på at få fyret godt op i deres publikum fra start af. Et overvældende talstærkt publikum – det tidlige tidspunkt taget i betrækning – eksekverer med en håndfuld fists i vejret! Bandet spiller med møj beskidt sludge-sound, der både trækker elementer fra den klassiske rock n roll Motörhead signatur-bas-sound og fra hardcore scenens vokalarbejde. Hvad der dog virker noget underligt for denne anmelder er bandets brug af to trommeslagere? Hvorfor? Jovist kan flere bandmedlemmer give mere energi fra sig på scenen. Men rent musikalsk virker det fuldstændig unødvendigt for Barricade med to trommeslagere, der i det store hele synes at spille det samme. Og når disse så ikke spiller ultra tight med hinanden hele tiden opstår der for alvor problemer. Desværre var lyden langt fra optimal, hvilket den massive lydmur af trommer ikke gjorde det bedre af. Dette skal dog ikke ødelægge helhedsindtrykket af Barricade, der sparkede aftenen godt igang med en række ganske fine numre, med go energi og ganske fede rytme og temposkift. Specielt deres tunge, heavy metal/doom-inspirerede passager rykkede satme i nosserne og indbød til kollektiv headbanging.

8-penta

 

 

 

Sort Regn – Black Metal for masserne! 

Anden band i konkurrencen denne aften var de danske svarte metallere i Sort Regn. Min første tanke inden dette band satte stikket i var glæden over at et undergrunds black metal band som Sort Regn kunne få muligheden for at spille til sådan et arrangement, der overvejene synes at være repræsenteret ved den helt store bølge af populær core herhjemme. Fedt, fedt! Og stor cadeau fra Mighty Musics side af at vælge Sort Regn! Bandet havde desværre tekniske problemer så koncerten blev en smule forsinket. Men da den så endelig kom igang var det med maskingeværs-salver af blast beats og hurtig black metal – kul sort og episk på samme tid! De unge gutter er i bedste black metal stil iført fuldbelagt corpse paint og med et mikrofonstativ udformet som en trefork er stemningen således sat til denne koncert – satan er ankommet! Det er fandme energisk og ondt det her kære venner! Mosh og circlepits vokser hurtigt blandt publikum oppe foran. Et publikum forsanger Grímur synes at have totalt kontrol over. Sort Regn’s musik kræver en vanvittig høj kvalitet af lyd og desværre var lyden også til denne koncert ikke uden vanskeligheder. Det var simpelthen for lavt og Grímur’s ellers så stærke skrig bliver ofte overdøvet af den desværre alt for mudret lyd bandet desværre måtte døje med. Men en solid og veludført koncert for et band  i en genre som Sort Regn’s!

8-penta

 

 

 

Shaped Like Swans – Energiske breakdowns

Shaped Like Swans er det sidste band til at konkurrerer denne aften. Tidstypisk metalcore med en snert af hardcore bliver vel næppe mere relevant når man ser/hører et band som Shaped Like Swans. Energien bandet udviser på scenen er i top og breakdownsne sidder hvor de skal. Ja scenen virker nærmest for lille til bandets energiske udfoldelser. Så lille, at den ene guitarist må en tur ud blandet publikum i en “skulder-solo”. Rent musikalsk bliver Shaped Like Swans sange for undertegnede simpelthen for ensformige i længden. Bandet bygger sine numre op ad det samme skelet. Screamo vokal, melodiske passager med breakdowns, som den eneste reelle variation i dynamikken. Energien kan man dog ikke sætte en finger på hos dette band og det smitter i den grad af hos publikum, der stagediver og crowdsurfer til den helt store medalje. Hvis så bare numrene havde været i samme tårnhøje kvalitet som bandets liveoptræden.

6-penta