Gode gamle Obscene i Roskilde fyldte år d 27/12. I 8 år har det gamle undergrundsspillested på Paramount i Roskilde slået dørene op til metalfester i undergrundsmiljøet. Og det skulle fejres denne aften med rigeligt af de billige gyldne væsker med procenter og festlig folk metal med både Sylvatica, Heidra og Vanir på aftenens program.

Som altid når Obscene inviterer til metalgilde er det en sikker fest, hvor venner i miljøet mødes, drikker bajere og hører tråd. Og denne aften var bestemt ingen undtagelse. Stedet var godt fyldt i dagens andledning og stemningen var høj. Sylvatica og Heidra leverede begge fine koncerter, dog begge hæmmet af Obscenes så ofte svage lydforhold hvor bl.a vokalen til begge koncerter druknede i guitarinferno. Men en fest kunne begge bands skabe inden Vanir gik på som de sidste.

Siden Vanir udgav Særimners Kød i april i år er det kun gået én vej for de festlige vikinger og det er op. Bandet har spillet en masse koncerter i løbet af 2011 på både prominente festivaler som Copenhell og Aalborg Metalfestival og på egen hånd på deres “Mjød og Mædl Tour”, som bragte dem rundt i landet. Vanir var sidste band denne aften og de fuldbeklædte vikinger skulle vise sig at være den perfekte afslutter. For med en Obscene der havde drukket godt med procenter inden Vanir var stemningen blandt det talstærke publikum således perfekt til Vikingernes vanvittige festivitas som er deres koncerter. Når stemningen på Obscene går højest er Vanir det perfekte musikalske match til denne stemning. Fra første tone går publikum på gulvet amok i dans og mosh til Vanirs folke metaliske viser om druk, alkohol og bacon! Det er længe siden undertegnede har oplevet så mange mennesker på gulvet til en koncert på Obscene som til Vanir’s koncert denne aften. Dette blev også bemærket af Vanir’s mand i front Andreas Odin Bigom. “I er fandme vokset siden sidst Obscene” . Med en tydelig reference til sidst bandet spillede på Obscene. Og det var der i høj grad noget om. Stedet var på kogepunktet. Selv ikke Obscene’s ringe lydforhold kunne sætte en stopper for vikingernes fest denne aften, selvom den dog gjorde et ihærdigt forsøg. Men da Vanir efter hovedsættet gik på scenen igen med ekstranummeret “Drikkevisen” var der ingen tvivl om at den ultimative fest på gulvet var sat denne aften. Vanir og Obscene var således det perfekte fødselsdags-match og spillestedet blev fejret med manér!

D. 7/1 2012 kan både Heidra og Vanir opleves igen, når Pumpehuset slår dørene op for Grand Folk-Metal Night – Danmarks første rendyrkede folk metal festival. Her spiller 5 bands og med mjød i hanerne skal denne aften nok blive lige så festlig som på Obscene igår!