Nu-Metal v. 2 eller kommercielt selvmord? Korn er klar med sin 10. langspiller – dubstep-fusionen “The Path Of Totality”, der byder på samarbejder med bl.a. Skrillex, Datsik, Noisia Excision og 12th Planet. Har Korn genopfundet sig selv som nogle af de ledende aktører inden for fornyelse af metallen eller er de helt ude af trit med flokken? Både og…

For jeg er sgu splittet. Er det Korn vi har med at gøre? Eller er det Jonathan Davis feat. Dubstep? Det er uden tvivl metallens svar på dubstep, men jeg kan ikke lade være med pladen igennem at tænke over at Korn har forladt lidt for mange af deres idealer og deres umiskendelige lyd til ære for.. ja.. “wub wub wub”..

Først på 4. nummer “Narcissistic Cannibal” kommer noget som vi kender til. Korn vender tilbage til det de kan bedst – tungt riff og ultra-melodisk omkvæd, denne gang pakket ind i “wub wub wub” og synkoperede trommer, med et true dubstep-breakdown i midten der er tilpas voldsomt til at jeg synes det passer glimrende som en slags Nu-Metal version 2. Næste nummer “Illuminati” er “Take A Look In The Mirror”-Korn med en lidt for rent-syngende Jonathan i front. Meh. Ikke noget lettere interessant møde, da jeg personligt har savnet lidt den vildskab og udfordrende tilgang Korn havde til metal i 90’erne.

Pladen igennem er det meget hovedboppende dubstep-grooves der præger pladen hvilket gør jeg savner lidt udvikling i udtrykket, men overraskende nok er der både hårdtslående tracks og de gode melodier som Korn efterhånden har som signatur – og i live-sammenhæng er jeg ikke i tvivl om det kommer til at fungere! Jeg oplevede nummeret “Get Up!” live på Copenhell 2011, og der var tryk på! Dubstep-moshpit! Havde jeg ik lige forestillet mig at skulle deltage i.

Et af pladens højdepunkter kommer fra samarbejdet med 12th Planet på nummeret “Way Too Far” der, bortset fra et blødt omkvæd, er så tungt og beskidt at øjeblikkeligt undertøjsskift er uundgåeligt.. Korn leger endeligt lidt med vokalarbejdet hvilket gør dette nummer ret interessant!

Var du ikke imponeret af nummeret “Get Up!” som Korn udsendte i starten af 2011 er der ikke meget at komme efter, men hvis du omvendt og ligesom jeg  var vild med den legesyge Korn udviste, så er denne plade klart anbefalelsesværdig!

Lyt til pladen her: http://www.roadrunnerrecords.co.uk/korn/premiere/