Amager Bio lagde onsdag d 26/10 scene til den svenske powermetal-maskine Hammerfall’s turnépræmiere. Outbreak hedder turnéen, der bringer Hammerfall rundt i hele Europa denne vinter, for at promovere sidste års fabelagtige udgivelse af en metalskive Infected.

   

Danmark var således første stop på den omfattende turné og selvom der ikke var udsolgt i Amager Bio, var det dog den hårde kerne af fans der stod samlet og ventede på svenskerne. Efter de to supportnavne denne aften går svensken på scenen. En scene der denne aften var stadset op med flere store LED-skærme, der gav en fantastisk og meget effektfuld scenografi. Setlisten denne aften var, uden til nogen’s store overraskelse, fokuseret på Infected, hvorfra der denne aften blev spillet hele 5 numre.  Og det var satme fedt at høre de nye skæringer fra skiven blive spillet live. Den plade er en født liveskive! Udover numrene fra Infected blev der selvfølgelig også spillet en masse fra Hammerfall’s store bagkatalog af powermetal klassikere, der kan gøre en hver fan af power metal våd forneden! Lad mig blot nævne i flæng: The Dragon Lies Bleeding, Renegade, Let The Hammerfall, Riders Of the Storm, Hearts on Fire og en fuldstændig fantastisk velspillet Glory to the Brave, der kunne få selv store langhårede dudes til at knibe en tåre! Setlisten var udentvivl aftenens helt store højdepunkt!

Og her kære venner kan vi så gå videre til aftenens helt store minus. For der må satme have stået en lydmand uden ører på skansen denne aften. Undertegnede har efterhånden oplevet mange koncerter i Bio’en, men aldrig har lyden været så piv ringe som denne aften. Hvor blev guitaren af? Hammerfall’s signaturlyd var simpelthen ikke tilstede denne aften. Trommerne og bassen buldrede derud af, mens guitarene druknede bag deres tordnende panser. Enormt ærligt for en aften hvor bandet, trods små tekniske problemer for Hammerfall’s hovedmand Oscar Dronjak, virkede tændt og klar på at få sparket deres turné igang. Intet negativt at sige om Hammerfall’s præsentation denne aften og publikum labbede hver et slag i sig, men AV for en dårlig aften for ham, der burde være lydmand!

Filmet af Søren Weiss (Se mere på youtube.com/mrweiss90)