Herder is harder siges der. Ville dog til en hvis grad ønske at min oplevelse af bandet havde blevet på plade…

Piss VortexPiss Vortex

Aftenen blev indledt med en kort og kontant oplevelse fra Danmarks velsagtens mest spirrende grindcore-navn. Piss Vortex har blandt andet fået pæne ord med på vejen og jeg kan sagtens forstå hvorfor! Fordi på trods af enkelte skønhedsfejl, så er bandet i dén grad et spændende bekendtskab. På livefronten har de nemlig både kæmpe styrker og nogle svagheder der, hvis de bliver adresseret, sagtens kan få dem til at storme til tops inden for deres genre!
Frontmand Simon Stenbæk skal nemlig nok løsne lidt mere op på scenen, hvilket faktisk er den eneste hæmsko jeg ser hos dem lige pt. Fordi manden kan sgu sit pis(s) rent teknisk! Resten af medlemmerne viste også rigtig god form! Guitarist Christian Bonnesen har taget meget af sin persona og spillestil med fra The Psyke Project (en ganske glimrende ting!) og bassist Rasmus Moesby groovede fedt og overbevisende.. Men det var trommeslager Niclas Sauffaus der stjal HELE billedet her! Han er lel nok en af de mest imponerende tøndebaskere jeg har oplevet i Danmark – nogensinde. Hold da kæft!
Undervejs i koncerten fik de hevet altid imponerende Thomas Fischer fra Defilementory med på scenen, og der kom meget af den løssluppenhed jeg savnede! Koncerten blev rundet af med den meget atmosfæriske “Our Maker’s Invisible Hand”, der viste bandet i absolut topform! En skam at kun meget få mennesker fik det at se… Men vi får jo nok chancen igen snart!

8-penta

 

 

 

HerderHerder

Herder is harder! Så er stilen lagt for dagen! Efter af have hørt utallige lovprisninger om dette band og have købt og skamlyttet deres plade “Gods” fra i år, så er det ingen hemmelighed at jeg glædede mig til at opleve hollandske Herder hive os rundt med tung og sumpet sludge metal!

Med sig i bandet har de også JB Van Der Wal der også er kendt fra bandet Aborted! Men man kan ikke rigtig høre det hos bandet, da deres enkle kompositioner fremstod mere kedelige end raffinerede, og efter få numre gik luften så altså hurtigt af ballonen. Bandets største fejlskud denne aften var dog deres vokalist Ché Snelting, der tidligere har fungeret som hardcore/thrash vokalist (og det kunne høres…). Han var underligt stiv i sin optræden, og hans forsøg på at virke farlig og voldsom kom mest til at virke ulækkert og kikset. På den måde fik han et endnu mere distanceret forhold til det i forvejen fraværende og lille publikum.

Men Herder har dog mange gode ting på hjertet, og deres lyd er så tung, sumpet og dejlig som man kun kan forlange af genren! De gjorde dog intet for mig her til aften, og jeg er faktisk lidt ærgerlig over jeg ikke har bevaret mit indtryk af dem fra plade. Fordi efter at have oplevet dem live har kejseren for alvor smidt klæderne og de såkaldte “Gods” blev hurtig dødeliggjort. Men skal nok bare lige komme mig over den lidt flade oplevelse, og så er numrene lige så fede som før!

5-penta