Stille og roligt begynder vi at kunne gå til koncerter igen i en verden af Corona, personligt finder jeg det derfor interessant hver gang man rammer et show, hvordan de enkelte band griber den mulighed, og hvordan publikum modtager musikken og showet.

Foto: Martin Horn Pedersen

Den aften i Amager Bio var det Siamese, der stod overfor denne prøve. Efter en professionel modtagelse af spillestedet, stod aftenen på opvarmning fra Mosaik & The Doves, men lad os komme direkte til det, som det handler om, nemlig Siamese!
Siamese har med deres cathcy metalcore ofte leveret et brag af en fest, når de har spillet I København, med masser af fællessang og hoppen rundt, det sidste ved vi bliver umuligt i aften, men kan de få resten til at ske? Et andet spørgsmål der står før koncerten, hvad er det for et band, vi skal se? Der er ikke noget nyt album ude, som de skal ud og vise deres fans, men heldigvis er der ny single, som vi kan håbe på.

Bandet indtager selvsikkert scenen, og showet starter hårdt ud, da det bliver åbnet med den seneste single, nemlig ”Home”. Et band, der bringer screamet tilbage til Siamese og med en af hardcores bedste i form af feating fra Drew York der til dagligt er frontman i ”Stray from the Path”. Det sætter næste spørgsmål i gang, hvordan klarer man den live? Drew dropper nok ikke forbi, særligt i disse tider. Det blev løst stærkt, da en af dansk cores største mænd indtager scenen i form af Benjamin Julian Ganzhorn fra Daze of June! Han får i fællesskab med Mirza og resten af Siamese kickstartet showet med en kæmpe banger! Så var vi sgu i gang, og der blev allerede nu bevist, at selv om man ikke må rejse sig, så kan publikum bestemt råbe, synge og have en fest på deres stole!

Foto: Martin Horn Pedersen

Siamese havde taget et valg. De energi fyldte numre der skaber energi og fest skulle have fokusset, som de fleste af deres fans kender det, man kunne have valgt en mere afdæmpet vej med balladerne, men personligt synes jeg, at de tog den rigtige beslutning og skabte en fredagsfest!

Det blev nemlig en fest med masser af fællessang, råben med og dermed et behov for flere drinks, som man nemt kan komme til med sine venner, så der er også fordele ved en siddende koncert.

Musikken fremstår, som altid stærk og velspillet det meste af tiden, back-tracket der bliver spillet oveni, giver musikken den ekstra fylde og lyd, som står godt til at blande metalcore, pop og elektroniske effekter, hvilket også stiller store krav til bandet om at levere 100% korrekt, for fejl vil netop, med denne effekt, blive afsløret nemt og der er kun få små uvæsentlige fejl, og på den måde ser formularen forsat ud til at virke for dem.

Vi begynder at nærme os slutningen af aftenens koncert da B.A.N.A.N.A.S går i gang, Siemeses måske mest fjollede sang, men samtidig sikre det, at holde en fest i gang inden de runder koncerten af med næste nummer.
Som de opmærksomme læser har kunnet opfange, har denne anmeldelse for det mest været positiv, men at koncerten slutter nu, er nok det mest ærgerlige ved denne aften, for 60 minutter er ikke helt nok fra hovednavnet. Måske skulle de have fundet plads til flere af de før omtalte ballader eller gravet andet guld frem, for Siamese har bestemt mere end blot 60 minutters gode sange i bagkataloget. Det skal dog ikke tages fra dem, at de 60 minutter, de leverede til os, skabte et fredagssoundtrack der har været savnet længe!