Copenhell satser hele baduljen og drøner mod 2021 med 180 km/t!
6 store navne kan idag offentliggøres i en pressemeddelelse:

Megabandet KISS lægger vejen forbi COPENHELL 2021 på deres “End of the Road”-afskedsturné. Det bliver den sidste chance for at opleve det legendariske rockband, som snart takker af efter en mere end 46 år lang og glorværdig karriere. Bandet har opnået intet mindre end 30 guld- og 14 platinalbummer og sikret sig placeringer højt oppe på de fleste store lister over de vigtigste rockbands nogensinde. Det ikoniske KISS-sceneshow har underholdt musikelskere verden over i mere end fire årtier med masser af pyroteknik, skøre kostumer og vilde stunts – og ikke mindst en fængende blanding af progressiv hard rock og heavy metal. Vi glæder os til at opleve det allersidste show nogensinde med The Starchild, The Demon, The Spaceman og The Catman på dansk grund, når COPENHELL 2021’s hovednavn indtager scenen.

Metalbandet KOЯN har tidligere optrådt på COPENHELL i 2011 og vender tilbage til festivalen i 2021. Alt er fucked up, hamrende vredt og indestængt i bandets vilde musikalske univers, der trækker på alt fra hip-hop til heavy metal. Deres nyeste udgivelse, “The Nothing”, vidner om et band i absolut topform her godt 25 år inde i karrieren. Musikken er tight som ind i helvede, og forsanger Jonathan Davis’ vokal er endnu mere drevet af hans indre dæmoner og eksistentielle smerte end nogensinde før. Det bliver et glædeligt gensyn med både store metalklassikere og et band, der kun er blevet stadigt bedre med tiden.

Hos metalsoldaterne fra SABATON handler sangene om krig, død og ødelæggelse fortalt med tordende trommer, riff-ræs og kakafoniske kor. Men tag ikke fejl, for bandet formår som ingen andre at levere både et blændende sceneshow og en publikumsfest, der giver efterskælv i både krop og sind flere dage efter, hvilket mange festivalgæster sikkert kan huske fra deres optræden på COPENHELL 2013. De ekvilibristriske svenskere spiller symfonisk power metal med hårdt tryk på power, og vi ser frem til at opleve dem live på dansk grund igen, når deres krigsmaskine ruller ind over Helvíti-scenen fredag aften på COPENHELL 2021.

For næsten 40 år siden skabte sangeren King Diamond og guitaristen Hank Shermann det, der senere skulle gå hen og blive det mest ikoniske og indflydelsesrige danske metalband nogensinde. MERCYFUL FATE er en vigtig del af black metal-genrens tidlige udvikling og skilte sig ud som et ekstremt innovativt band i den “ægte” metals tidlige dage: Den fænomenale og progressive sangskrivning, de blændende riffs fra Denner/Shermann-guitarduoen og King Diamonds onde falsetvokal skabte i kombination med bandets makabre, teatralske æstetik og okkulte temaer et fuldkommen unikt musikunivers. Nu er de gamle metalguder blevet vækket påny, og både nye og gamle fans får mulighed for at opleve den ægte vare live på COPENHELL 2021. Det bliver et stykke musikhistorie, som ingen ægte metalfans må gå glip af – never break the oath!

Phil Anselmo besøgte for første gang COPENHELL i 2013 med bandet DOWN, og de vender tilbage på COPENHELL 2021. Bandet har ikke optrådt live siden 2016, men er blevet samlet igen for at fejre 25-års jubilæet for debutudgivelsen “NOLA” fra 1995. DOWN blev dannet i 1991, da en supergruppe af musikere fra blandt andet Pantera, Corrosion of Conformity, Goatwhore og Crowbar begyndte at jamme og skrive musik sammen. De spiller heavy metal, der trækker på et væld af forskellige genrer, lige fra sludge-metal og stoner-rock til punk og blues-rock, og som først og fremmest er kendetegnet ved flænsende riffs og Anselmos umiskendelige, arrige vokal. Vi ser frem til et glædeligt gensyn!

Svenske THE HELLACOPTERS har lige siden deres eksplosive start med debuten ”Supershitty to the Max!” i midten af halvfemserne været optaget af skiftevis at smadre rocken og genopbygge den igen. Deres både punkede guitarrock har gennem året været én lang retro-revival, som har punkteret gamle konventioner og

indgydt nyt liv i genren, og de er stadig i dag et uomgængeligt band for alle, der holder af klassisk tråd med fængende melodier.

Bemærk, at der kun er få billetter tilbage til COPENHELL 2021. Læs mere, og køb billetter på www.copenhell.dk.