Alcest i Pumpehuset. Foto: Weiss

En eksplosion af smuk støj og gigantiske melodier. Alcest bragte et total udsolgt Pumpehuset i ekstase.

Alcest var på sit højeste, da stilskaberne af den moderne shoegaze black metal én gang for alle slog en streg under, at ingen bands i den ellers, efterhånden, ret så overrendte stil, ikke når Alcest til sokkeholderne, når først de rammer dagen.

For mastermind Neige og resten af Alcest ramte om nogen dagen, da de i lørdags forvandlede den store sal i Pumpehuset til et støjmæssigt tempel, hvor de kæmpestore melodier løb ned langs væggene og direkte ind i krop, sind og sjæl. Bandets største koncert PT i Danmark.

Så støjende var det. Så smukt var det. Så rigtigt var det.

Alcest har alle dage vundet på Neige’ store sans for at skrive melodier. Ja nærmest healende melodiske skærringer i kombination med det støjende udtryk. Man lukker øjnene og drømmer sig væk fra hverdagens stress og bekymringer og lader Alcests støj rense én. Sådan føltes det i hvert fald at være en del af i Franskmændendes magtdemonstration ved Lørdagens koncert i Pumpehuset.

Alcest i Pumpehuset. Foto: Weiss

Fokus igennem koncerten var på bandets nyeste album “Spiritual Instinct”. Det første album på Nuclear Blast. Dét albummet sammen med det forrige “Kodama” viste et tilbagevenden til den mere black metalliske side af Alcest, hvor en plade som eksempelvis “Shelter” osede langt mere af shoegaze og støj.

Bandet åbnede med “Les Jardins De Minuit” inden det blev tid til singleudspillet “Protection” fra den nye plade. Og så gik publikum ellers i kollektiv jubel. Allerede efter andet nummer var det nærmest umuligt for Neige at få fremstammet blot nogle få ord. Han har aldrig været en mand af mange ord.

I Pumpehuset gik musikken i perfekt kombination med bandets medbragte lys, der på smukkeste vis badede scenen op i primært hvidt skær med flere forskellige nuancer.

En stor oplevelse i Pumpehuset blev rundet af med den 10 min lange “Délivrance.” Koncertens store klimaks.

Overlegent smuk blackgaze fra de franske stilskabere!