Den nye vikingmetal festival, Udgårdsfest, der afholdes i Pumpehuset, har tidligere annonceret den første koncert nogensinde i Danmark med Moonsorrow. Nu er festivalen klar med flere navne og endnu en dansk debut. 

TROLLFEST (NO)
Giv agt: Den norske trold kommer til Danmark! Og det er endda for første gang nogensinde. Det norske folkmetal band er med det helt nye album “Norwegian Fairytale” fra januar 2019 skarpere og sjovere end nogensinde før. Nordmændene er for alvor hoppet i den norske sweater og tager i februar og marts på tour med Korpiklaani og Turisas. Der er ingen tvivl om, at TROLLFEST er klar til at give publikum på Udgårdsfest en vanvidsoplevelse fra start til slut, når de headliner i Pumpehuset fredag d 31 maj.
Bandet har en hilsen til deres danske fans:

VANIR
Når man siger dansk vikingmetal er det nærmest umuligt ikke også at nævne Vanir. De danske vikinger er klar med deres 5. album “Allfather” lige i rette tid til Udgårdsfest 2019. Et album der viser et fokuseret Vanir på deres mest episke udspil til dato.

THORIUM (eksklusivt special AMON AMARTH show mm.)
Amon Amarth er lige store nok til Udgårdsfest. Alligevel kan vi ikke lade vær med at hylde de svenske konger af vikingmetal. Så hvad har vi gjort? Vi har inviteret de danske dødsmetal legender, Thorium, der har sagt ja til at spille op til vikingfest, med en setliste bestående af gamle og nye Amon Amarth klassikere, samt en håndfuld af deres egne hårdtslående sange fra bagkataloget. Smør stemmebåndet med rigelige mængder af mjød. Der skal råbes i kor til dette unikke show.

GJALDULEI
Ligeledes kan Udgårdsfest præsentere de danske vikingmusikanter i Gjaldulei. Gjaldulei genskaber og levendegøre vikingmusik i form af egne kompositioner, historiefortællinger og reenactment. Dette er 100 % rendyrket folkemusik, der hylder vores nordiske kulturarv.

Disse navne tilføjes til en plakat, der allerede ser de finske pagan metal legender, Moonsorrow, spille deres første koncert i Danmark.

Booker/talsmand, Søren Weiss, udtaler:
“Der venter publikum på Udgårdsfest flere store oplevelser på dette første år. Som et helt nyt event er jeg stolt over at de to hovednavne Trollfest (NO) og tidligere offentliggjorte Moonsorrow (FIN) spiller deres første koncerter i Danmark til Udgårdsfest. Det bliver festligt fredag og mørkt lørdag.
Og så er jeg glad for at kunne præsentere flere unikke shows med danske bands som Thorium, der spiller et set bestående af Amon Amarth sange og folkemusikanterne i Gjaldulei, der spiller et unikt set til Udgårdsfest. For mig er det vigtigt, at vi også kan præsentere de danske fans for reel folkemusik, der trækker spor til vikingerne, til denne festival. Vi er kun lige begyndt. Flere navne og specielle oplevelser til UDGÅRDSFEST 2019 offentliggøres løbende.”

UDGÅRDSFEST 2019
31 maj – 1 juni 2019 i Pumpehuset

Moonsorrow(FIN) (spiller lørdag)
Trollfest (NO) (spiller fredag)
Vanir
Thorium (SPILLER AMON AMARTH MM.)
Gjaldulei
Flere bands annonceres løbende

Billetinformation
500 DKK begge dage
300 DKK pr. dag

Køb billetter via Billetto https://bit.ly/2Bub3ue