De britiske horror rockere var omsider tilbage i Danmark igen, da de på en iskold søndag aften lagde Den Grå Hal ned i ren psykedelisk rus. 

Uncle Acid and the deadbeats – et band, der om nogen har været flittige gæster i Danmark de seneste mange år. Det gælder både på festivaler som Roskilde, Copenhell og Aalborg Metal Festival og på spillesteder som Pumpehuset, Amager Bio og Voxhall og Forum.

Bandet, med den skæve onkel, har dog i de seneste par år haft fokus på at skrive deres nye – og i øvrigt helt igennem solide plade – “Wasteland” , hvilket har betydet en pause for turnévirksomhed.

Det var således et både sultent band og et sultent publikum, der i stor stil, fik banket en flot, flot rockfest op søndag aften i Den Grå Hal.

Musikalsk er Uncle Acid svært at putte i en bestemt boks. Der er elementer fra både psykedelisk- og syrerock, ligesom der også hentes elementer fra både stoner og doom. For ikke at glemme den rene heavy rock. Dette skaber Uncle Acids helt unikke lyd. En lyd der gør, at man tydeligt kan høre, at det er Uncle Acid.

Denne aften sugede briterne os ind i deres psykedeliske horror univers allerede fra første anslag på nummeret “I See Through You”. I et virvar af mareridtsfremkaldende og farverige psykedeliske visuals, der komplimenterede den uhyre velspillede musik på fornemmeste vis, var denne del af “Wasteland Touren” udentvivl ligeledes det flotteste show Uncle Acid endnu har haft med på landevejen.
Ikke at det var et show der krævede det store udstyrsstykke. Blot et hvidt lærred og en diasfremviser. Mere skulle der faktisk ikke til, for at Uncle Acid kunne skabe den rette kaotiske stemning i samarbejdet mellem musik og visuals!

På “Wasteland” har Uncle Acid skruet tempoet en smule i vejret, med en håndfuld up-tempo rockere, der sender tankerne hen på helt tidligt Iron Maiden. Her var det fedt at høre sange som førnævnte “I See Through You” og “Blood Runner” blive bragt til live i det rette setup. På en aften, hvor der generelt var blevet skruet op for tempoet og en anelse ned for den mere langsommelige stoner, som vi så bandet eksekvere på en plade som “Mind Control”.

Dog skulle en fantastisk udgave af stoner-rockeren “Mt. Abraxas” vise sig, at være et af højdepunkterne, sammen med sange som “I’ll Cut You Down”, “13 Candles” og den afsluttende riffbasker “No Return”. At slutte en koncert af med et helt nyt nummer kræver sin mand og en stor tro på eget materiale. Det kan Uncle Acid and the deadbeats dog med rette gøre. For de har om nogen fundet en formel der virker.

Psykedelisk horror rock i absolut verdensklasse, en søndag aften i Den Grå Hal.