Killtown inviterede på heavy metal fest på Loppen forleden. Canadiske Cauldron og amerikanske Bang bød op til headbanging! 

Cauldron

Cauldron på Loppen. Foto: Weiss

Tre gutter og en forkærlighed for melodisk speed metal og ja, så har du egentlig Cauldron. Virkemidlerne er få, men er du da så gal, hvor det dog svinger når først Cauldron får sat gang i forstærkerne. Bandet er en del af en nyere ung bølge af speed metal fra Canada. En bølge der bl.a. også tæller navne som Striker og Skull Fist. 

Bandet har været i Danmark få gange. Bl.a. i Ungdomshuset og på Stengade. Begge er det nogle år siden. Så vi var flere der denne aften så frem mod igen at kunne opleve canadierne på dansk jord. 

Cauldron spiller en form for hurtig heavy metal, med skarpe melodiske hooks og riffs. Deres omkvæd sætter sig omgående på nethinden efter kun ganske få gennemlyt og bandet fik denne aften på Loppen folk godt med, selvom den helt, helt store fest dog udeblev. 

Ian Chains er en fantastisk guitarist og hans pickingarbejde er helt i top. Det samme kan sådan set siges om hans soloer, som simpelthen rammer plet hver gang og rent faktisk lyder direkte som om det var albummet der blev spillet over anlægget. 

Dette leder mig frem til det næste. Det Cauldron leverer live er præcis det de leverer på album. Her er der ingen overproduktion, ingen overdubs eller autotune. Live lyder de præcis som Cauldron skal gøre. Dog med det lille problem, at sanger Jason Decay har en tilbøjelighed til at, vokalen bliver en anelse presset jo længere vi kommer igennem koncerten. Men med sange som “Miss You To Death” og den obligatoriske “All Or Nothing” fik Cauldron fyret op for en glimrende heavy metal aften!

 
 

 

BANG

Bang på Loppen. Foto: Weiss

Amerikanske BANG var aftenens egentlige hovednavn. For mange klinger dette bandnavn sikkert hult. Men faktisk var de med til at skabe dén musikstil, som jeg antager at Blastbeast’s læsere elsker højest, nemlig metal. 

Bandet blev dannet i Philadelphia, Pennsylvania tilbage i 1969 og regnes sammen med Zeppelin, Deep Purple og Black Sabbath som ét af de tidligste bud på heavy rock/metal, med deres debut “bang” fra 1972. 

Siden gik Bang i opløsning i 1980, for så at vende kort tilbage til scenen i midten af 90’erne. Siden 2011, hvor bandet har udgivet deres seneste album “Death of a Country” har Bang været aktive på scenen. Og nu stod den aldrende trio på scenen på Loppen, foran et meget sparsomt publikum. Ikke ret mange kender til Bang, men det betød ikke at de ikke gav den gas. 

Sådan da. For alderen tyngede naturligvis lidt de ældre herrer, men heldigvis ikke rent musikalsk. For jeg skal lige love for at amerikanerne groovede fedt sammen. Samtidig med, at man kunne se på dem, at de hyggede sig på scenen. Dette smittede tydeligvis af på publikum, der groovede godt med under bandets sæt. Og så var der altså flere steder, hvor vokalen ikke ligefrem sad i skabet.

Bang har som sådan ikke noget at komme efter på scenen i dag, men så længe de bare har det sjovt med at spille og hygger sig med det, så kan de også få skabt en hyggelig lille fest. Det fik de gjort på Loppen.