Killtown inviterede til en aften med lynhurtig fræs med danske Encyrcle og de finske speed metallere Ranger på KB18. Det blev en fornøjelig aften trods det elendige spillested’s evige elendigheder når det kommer til lydforhold. 
Encyrcle

Encyrcle på KB18. Foto: Jannie Ravn Madsen

Encyrcle på KB18. Foto: Jannie Ravn Madsen

Sidst jeg så Encyrcle var på Metal Magic Festival i sommer. Her rev de indendørsscenen midt over, med en af festivalens absolut bedste koncerter.
Koncerten på KB18 var ikke ligeså god. Men det skyldes nok snarere KB18’s miserable lydforhold. Nogle forhold der gør, at stedet i virkeligheden bare burde bruges til technohovederne’s vandfester, end til metalkoncerter.

Encyrcle lyder som Encyrcle, det er deres absolutte fordel. Ingen andre bands i Danmark lyder som dem. Kombinationen af melodisk speed metal, med flotte episke guitarharmonier, i et okkult univers, hvor black metallen også, til tider, får lov til at titte frem er flot sat sammen og gør, at en koncert med Encyrcle aldrig bliver kedelig eller ensformigt. Der sker simpelthen hele tiden noget i deres musikalske univers.

Desværre blev alle de smukke riffs og harmonier fuldstændig voldtaget af rytmesektionens buldren, med en lyd der for det første var alt, alt for høj og for det andet var alt alt for diskant. Det lød simpelthen ad helvede til.

En stor skam, for de godt og vel 3 kvarter Encyrcle spillede kunne have været så godt, hvis dog bare omgivelserne havde været de rigtige. Her til aften var det for stort et irritations element til, at man for alvor kunne nyde koncerten.

6-penta

 
 

 

Ranger

 

Ranger på KB18. Foto: Jannie Ravn Madsen

Ranger på KB18. Foto: Jannie Ravn Madsen

De unge speed/thrash metallere i finske Ranger er en af Spinefarm Record’s nyere signings og med det nye album “Speed And Violence” i ryggen er de taget på en længere Europa tour som altså bragte dem til KB18 i aftes. Stilmæssigt læner de sig op af den nyere bølge af retro speed metallere i navne som Striker, Skull Fist, Cauldron og Enforcer. Dog med et væsentligt mere aggressivt udtryk end førnævnte bands, der stadig arbejder med melodierne.

Hos Ranger er det tempoet og de aggressive riffs, snarere end melodier, der er i fokus. Bandet balancerer på kanten af tidlig thrash metal i stil med Kreator og Sodom.

På KB18 havde de heldigvis bedre lydmæssige forhold end Encyrcle. Selvom det startede forfærdeligt ud, havde lydmanden her forstået konceptet i at skrue ned for volumen. Det betød, at det ikke var nær så højt som til Encyrcle, men derimod kunne man få flere nuancer i musikken med. Musik som dog ikke var nær så varieret som Encyrcle.

Hos Ranger gælder én ting og det er tempo. Derfor var der også flere af sangene der mindede (for meget!) om hinanden til, at det musikalsk var interessant igennem en hel koncert.
Hvad man dog ikke kan tage fra Ranger er, at de spiller fedt og at hele denne koncert, sammen med Encyrcle, var definitionen af rigtig metallisk undergrund! Det var simpelthen så pisse hamrende MÆDL på alle leder og kanter, at man ikke kunne andet end at blive revet med.

Og mod slutningen formåede Ranger faktisk at få skabt en reel lille torsdags fest, trods fremmødet ikke var det største!

Ganske fedt møde med Ranger! Tjek dem ud!

8-penta