bersaerkcoverBersærk tager i slutningen af januar på en co-headliner tour med det norske band Hold Fast. De spiller tre shows i Norge og tre shows i Danmark! I den forbindelse fik vi en snak med Bersærk’s guitarist Lars Evers.

I har haft travlt med at spille mange fede shows og er på kort tid kommet på rigtig manges læber – prøv at sætte nogle ord på, hvordan det seneste år har været for jer.

Det har været et utroligt spændende og begivenhedsrigt år. Vi har haft rigtig mange fantastiske aftener med vores elskede publikum og med de mange fede bands, vi har delt scene med. Copenhell og Roskilde Festival var uden tvivl nogle fantastiske jobs at spille på grund af antallet af mennesker og den anseelse, der ligger i at spille på store scener. Men vi har altså også haft nogle rigtig mindeværdige jobs på de mindre spillesteder.

I laver en co-headliner tour med det norske band Hold Fast – hvorfor lige dem?

Fordi de er fra Norge, og de er nogle satans karle. Vi synes, vi matcher hinanden godt, og det bliver sgu interessant at komme til udlandet og prøve den dansksprogede musik af. Og et rimelig etableret lokalt band er en god indgangsvinkel til at komme ind på spillestederne.

Hvordan kom touren på tale, og hvordan blev det sat i værks?

Det blev sat i stand af Morten fra Tråd Booking i samarbejde med Thorbjørn fra vores management. Målet er selvfølgelig at udvide kendskabet til Bersærk uden for Danmark. Norge er et naturligt valg på grund af vores delte historie, sproglige ligheder mellem dansk og norsk, og fordi vi kan se på forskellige statistikker, at vi har mange lyttere deroppe.

Hvad glæder I jer mest til på touren?

Vi glæder os til at komme på landevejen sammen med et energisk rock-og-rul-band som Hold Fast.

Og så glæder vi os til den udfordring, det er at vinde et publikum, der ikke kender os på forhånd.

Hvordan tror I at det norske folk vil tage imod jeres danske tekster?

Det er ikke til at vide. Men siden det er vores broderfolk, er det ikke noget, der bekymrer os synderligt. De sproglige ligheder er der jo i forvejen.

Nu er Norges sprog ret tæt beslægtet med det danske – hvordan tror I, at et land som Tyskland eller England ville tage imod jer?

Det er svært at sige – men det må vi vel bare se, om vi kan finde ud af … ;)

Kunne I finde på at lave en Medina og udgive jeres musik på både dansk og engelsk?

Aldrig!

I har spillet på både Copenhell og Roskilde – har I snart opnået alt det store, man som dansk metalband kan?

Vi mangler da stadig at spille for foden af den islandske vulkan Eyjafjallajökull, mens den er i udbrud … Men nej, der er mange andre mål, vi kan nå, heriblandt udlandet samt de større scener på de to festivaler, du nævner. Hvis vi var uden mål, kunne vi lige så godt give op.

Hvad er næste skridt mod verdensherredømmet?

Næste skridt er en ny single i starten af foråret, derefter en ny plade, som vi dog ikke tør sætte udgivelsesdato på endnu. Sideløbende vil vi selvfølgelig stadig spille koncerter. Derudover er vi pt involveret i et projekt om en mini-dokumentarfilm sammen med et produktionsselskab, der har produceret noget lignende for The Sandmen. Det er nervepirrende – og vældig interessant.

Når jeg lytter til jeres fede debutplade Mulm, kan jeg ikke lade være med at tænke, at I har meget mere at byde på – hvordan er udsigterne til ny musik?

Vi er som nævnt i gang med at skrive det næste album, men hvornår det præcist kommer ud er endnu for tidligt at sige. Det er en dynamisk proces, som vi ikke vil stresse igennem, og vi vil ikke sende noget ud, vi ikke kan stå 100 procent inde for på både lyd- og lyrik-siden. Men det bliver massivt. Det tør vi godt love!