a sun traverseMørk og storladen episk doom metal er i højsæde på A Sun Traverse’ debut EP, der udkommer i dag!

A Sun Traverse er som band et nyt bekendskab på den danske metalscene. Men bag navnet gemmer sig en række gamle bekendskaber. Bandet består nemlig af 5 tidligere medlemmer af Saturnus og så Michael Andersen (Thorium/Withering Surface) på vokal. Sammenligningen med Saturnus er naturligvis derfor uundgåelig, navnligt når musikken der bliver leveret på EP’en også er beslægtet med det klassiske danske doom metal band.

Og så alligevel skiller A Sun Traverse sig ud. Ikke mindst fordi deres musik er lige dét mere beskidt og hårdtslående i lyden end egentlig “episk”.

EP’en består af 5 numre, hvoraf de 3 af dem “Still Shinning” , “Dance, Darkness Dance”, “The Autumn Of Fall”, er egentlige numre og de resterende to “The Meadow” og “The Harvest” optræder som mindre opbyggende mellemstykker og outro.

Med EP’en bliver vi budt velkommen ind i A Sun Traverse’ formørkede univers, hvor kombinationen af beskidte og tunge riffs går hånd i hånd med storslåede keyboardflader. Alt sammen toppet af Michael Andersen’s dybe growl. Her er ikke skyggen af clean vokal. På den måde vil EP’en kunne henvende sig til både døds- og doom metal folket.

A Sun Traverse opfinder ikke den dybe tallerken med denne EP. Doom i stil med A Sun Traverse er hørt før. Både hos førnævnte Saturnus og hos eksempelvis færøske Hamferd. Men hvad gør det, når det man laver er solidt og gennemarbejdet. Musikken er velskrevet og flot produceret.

Dette nye bekendskab bliver interessant at følge i de kommende år. Alle der er interesserede i doom metal bør give denne EP et lyt!

Opsummering: A Sun Traverse er ude med deres debut EP. Bandet der består af bl.a tidligere medlemmer af Saturnus har udgivet en EP fyldt med tunge riffs i et episk univers, der både vil henvende sig til død- og doom metal folket.

Lyt specielt til: Generelt hele EP’en

For fans af: Saturnus, Hamferd og doom i den episke stil.

A Sun Traverse udgives via Mighty Music/Target