Dizzy Mizz Lizzy. Roskilde Festival 2016. Foto: Henrik Moberg Jessen

Dizzy Mizz Lizzy. Roskilde Festival 2016. Foto: Henrik Moberg Jessen

Dizzy Mizz Lizzy bragte solen frem på en ellers til tider regnfuld Roskilde Festival og hvor var det da egentlig bare herligt! 

 

Dizzy Mizz Lizzy på Orange er en klassiker og en sikker vinder hver gang. I år var ingen undtagelse. Men modsat deres comeback tour i 2010, var fokus på bandet’s nye numre i år. Og det klædte trioen at komme en smule væk fra nostalgi-trippet, som jo naturligvis også var en del af showet, men som var betydeligt mindre denne gang.

Således blev koncerten sparket i gang med hele tre nye numre fra deres nye glimrende comeback album. “Forward in Reverse” , “Terrified in Paradise” og den herligt groovede “Brainless”. Alle tre viser de et mørkere og mere tungt rockende Dizzy end på de to 90’er plader. Alle tre klædte de Orange rigtig godt, og beviste samtidig, at der rent faktisk godt kan spilles højt og leveres god rock på hovedscenen også i år 2016.

Men naturligvis var det de gamle slagere der bragte fællessang til pladsen. “Barbedwired Baby’s Dream” efterfulgt af “Glory” og så var 90’er festen i gang. Og her blev vi faktisk indtil “Love At Second Sight” og “Made To Believe” gav bandet ny luft under vingerne.

Dizzy spiller fremragende og selv på en dag, hvor Tim C. har en anelse flere kiks end hvad jeg før har oplevet fra manden, ja så levere dette band bare top underholdning fra start til slut foran et kæmpemæssigt stort publikum.

Da tonerne til “Waterline” ringede ud og det var blevet tid til ekstranumrene var det endda igen med to helt nye numre. Den instrumentale “Mindgasm”, efterfulgt af den klassiske “Silverflame”, der efter et kort Whitesnake crossover gik rent ind hos det store publikum, for til sidst at slutte det hele af med “I Would If I Could But I Can’t”.

Alt i alt stod jeg tilbage med følelsen af et band, med en så stærk tro på eget nyt materiale, at de ikke lader sig stå tilbage som et nostalgi band og dét vandt Dizzy stort på denne eftermiddag på Orange! Hele 7 numre fra den nye blev det til!

8-penta