Gojira. Foto: Henrik Moberg Jessen

Gojira. Foto: Henrik Moberg Jessen

Frankrigs absolutte metal-flagskib havde svært ved at nå tidligere højder, da især det nyere materiale trak bandet gevaldigt ned.

Jeg har prøvet. Jeg har givet det en chance, og jeg kan simpelthen ikke forene mig med Gojiras nye materiale fra ”Magma”. Jovist, der er da skæringer på pladen som jeg glædeligt sætter på til hverdag, som fx singlen ”Silvera”, men pladen i helhed har bare skåret alt for meget væk af det bombastiske tordenvejr som bandet har bragt til døren førhen. Og hvad står så tilbage? En tynd kop champagne der nok blev høstet lidt for tidligt i skriveprocessen. Bandet er blevet crossover, og har på bekostning af dette afskåret mange af de helt dedikerede fans. Men fremgang kræver næsten altid ofre, eller hvad?

Det var også primært det nye materiale, samt bandets meget malplacerede undskyldninger fra scenen om at de er lidt ”rustne” i dag. Wtf? I er fucking Gojira! Uanset om I træder op på scenen med brækkede fingre, halsbetændelse og jordens værste tømmermænd, så er det alle andre bands der er rustne set i sammenligning! Og udover en dårlig lyd i starten af koncerten og de nye numre ”The Shooting Star” og ”Stranded”, så var det praktisk talt Gojira som vi kender dem. Måske var de kun på 80% vanlig energi, men det er også mere end rigeligt!

Numre som ”L’Enfant Sauvage”, ”The Heaviest Matter Of The Universe”, ”Backbone” og ”Flying Whales” (med hele introen!) gik lige i moshpitten i det hungrende publikum, der havde overgivet sig 100% til de franske hvaler!

Gojira og jeg er måske ved at vokse lidt fra hinanden. De er udråbt til at være tronfølger i metallens kongedømme, og vejen til toppen kræver sine ofre. Derfor bliver det spændende at se hvordan Gojira vælger at takle udfordringen fremadrettet i forhold til stort anlagte headliner-shows og nyt materiale sat til at ramme den bredere befolkning af metalfans.

Denne aften på Arena beviste i hvert fald over for mig, at Gojira stadig har bio-brændstof i deres raket mod verdensherredømmet. Personligt krydser jeg blot fingre for, at de har sat den rette kurs.

7-penta

 

 

 

Alle billeder er taget af Henrik Moberg Jessen. Se flere her.