Piss Vortex på Roskilde Festival. Foto: Aleg-One

Piss Vortex på Roskilde Festival. Foto: Aleg-One

Indkøbsvogne og crowdsurfere. Man må sgu bøje sig i (urin)støvet for et af danmarks mest heftige bands lige pt.

Et af de metalbands der i Danmark får aller mest omtale for tiden, må uden tvivl være det kompromisløse grindcore orkester Piss Vortex fra København. Det er grind som man kender det med korte kompakte numre, dog også med inspiration i alt fra dødsmetal til freejazz.

Piss Vortex er et meget spændende band at følge. Det er der mange udenlandske medier der også er enige i, så at stå på forreste parket i deres vej mod toppen, er lidt af en ære – og en stor fornøjelse.
Fornøjede, det må man sige bandet også var. Der var store smil over hele femøren hele vejen igennem det 35 minutter lange set (hvor der blev skudt noget nær 30 numre afsted). Og det er der absolut intet i vejen med – man forstår dem! Men de er sgu næsten for søde at se på deroppe, hvor især forsanger Simon næsten var lidt for glad at høre på mellem numrene. Musikken er jo modbydelig ondskabsfuld, så deres happy-go-lucky humor mellem numrene var lidt en streg i sandet i et ellers komplet lydbillede.

Der skal lyde en kæmpe hyldest til især de nye numre de spillede, hvor deres kæmpemæssige talent og sans for nytænkning, i en ellers lettere ensporet subgenre, for alvor kom på banen. Hold da kæft hvor det virker lovende for bandets fremtid, og den kommende EP er absolut noget jeg vil holde et vågent øje med.
Publikum tog også rigtig godt imod bandet, hvor det nok var noget nær 40-50% af de fremmødte publikummer der var at finde i moshpitten. Enkelte valgte også at bryde Roskilde Festivalens reglementer med at crowdsurfe, som så resulterede i et par advarselsarmbånd. Der blev sågar crowdsurfet i en indkøbsvogn. Og hvis dét ikke er grind-ånden, så ved jeg sgu næsten ikke hvad er.

8-penta