Lørdag d. 30 maj var det blevet tid til året W:O:A metal battle finale. Og efter indledende shows i Esbjerg, Kolding, Århus, Lyngby, Slagelse havde dommerne fundet 4 bands som skulle spille denne aften og kæmpe om sejren og om et job på Wacken. Blastbeast’s egen Søren Weiss var til stede som dommer, så undertegnede tog derfor anmelderopgaven på sig denne aften. Udover battlen var Huldre og Aphyxion også på programmet, bands der vandt i henholdsvis 2014 og 2011.

HEIDRA

Heidra

Heidra

Det københavnske folke/viking/blackmetal band havde fået opgaven at åbne showet. Bestemt ikke en nem tjans sådan en aften, men heldigvis er de efterhånden et erfarent band så Heidra virker klar til opgaven. Bandet starter lige på og hårdt, med numre hvor den hårde del af deres metal får lov til at fylde det meste. Folke/viking elementerne falder meget i baggrunden, hvilket er trist da det er med til at give bandet en mere helstøbt lyd.
Heldigvis bliver der undervejs skruet op for keyboardet og de festlige elementer løfter bandet. Forsangeren gør et godt job og kommer fint ud over scenekant. Det virker dog som om bandet har betydelig mere travlt med hinanden på scenen, end at henvende sig ud til deres publikum. Fint nok at det sker en enkelt gang, men når det gentager dig igen og igen bliver det træls. Sørg nu for at have fokus på publikum, det er derfor vi er der. Det ændrer dog ikke på det faktum at Heidra er et godt og velspillet band, der med en fornuftig indsats får sat W:O:A finalen i gang.

6-penta

 MØL

møl

møl

Næste band på programmet er MØL. Et ny modent black metal band, som er en del af THE NEW SHIT her på Blastbeast. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at black metal ikke er der undertegnede normalt gør sig det store i, men de skulle jo have chancen. Lad det være sagt med det samme: Det var bestemt aftenens positive overraskelse. Bandet var yderst velspillende på trods af store lydproblemer i starten af showet, som betød at udstyr måtte udskiftes efter to numre og resten af bandet måtte underholde med jam. Dette blev klaret på imponerende vis og uden at gå i panik, hvad man ellers godt kunne have frygtet med et så ungt band.
Udover at være velspillet, er bandets numre varieret og på den måde skaber det en stor og positiv variation i musikken. Alt sammen bygget op omkring black metallen. Forsangeren kan dog ikke følge med resten af bandet. Hans råben bliver FOR ensformigt og selvom de følelser og ængstelighed han lægger i er fint, så kan denne vokal ikke leve op til resten af bandets musik.
Der skal dog ingen tvivl være om, at MØL nok er det band med det største potentiale denne aften og kan blive til noget stort, hvis de kan forsætte den udvikling de er inde i. Der skal dog arbejdes med vokalen!

7-penta

 

 
 
CONTRITION

Contrition

Contrition

Næste band på programmet er Contrition, som kommer med en baggrund i metalcore, men som synes at have bevæget sig i en mere progressiv retning. Forsangeren leverede en meget hæs vokal som gav en anderledes lyd, der bliver understøttet af et band, som man ikke er i tvivl om har rødder i core. Contrition var med til at sparke gang i publikum og formåede at skabe aftenens første egentlige mosh. Musikken bandet leverede var fornuftig, men også uden at komme med noget nyt. Numrene var okay. De var spillet fint og det så ud som om folk kunne lide det. Men det er desværre også bare alt sammen set bedre før andre steder og af andre bands.
Det skal ikke forståes som om Contrition leverede dårligt, for det gjorde de ikke og de har helt sikkert skabt et fornuftigt grundlag, hvad finalepladsen også bevidner. Men det hele skal lige løftes et niveau eller to hvis de skal skille sig ud fra de andre mange, mange bands på området og på den måde opnå succes. Energien og glæden ved at spille kan man ikke tage fra bandet og med den i tasken, er grundlaget der også for noget mere fremadrettet.

5-penta

 

 

 

SAVAGE MACHINE

Savage Machine

Savage Machine

Aftenens næste og sidste band i W:O:A metal battle Danmark er Savage Machine. Bandet er som taget ud af 80erne og er heavy metal i både lyd og look. Det er noget alle kan være med på, hvilket også kan mærkes på publikum. Alle er med her. Numrene er velspillet, forsangeren behersker både sang, men er også i stand til, som det kræves med den type musik, at når helt op i de helt lyse toner!
Der er fest og gang i den med Savage Machine.
Nok er der ikke meget nyt under solen her. Der bliver leveret heavy metal som var det lavet i 80erne på godt og ondt, men det virker. Det er Savage Machine et godt bevist på. Produktet er på plads, de ved hvad de vil og de leverer det overbevisende. Mens Møl nok er det band med mest potentiale denne aften, så er Savage Machine nok det band hvor produktet er mest på plads. Hvilket dommerne også ser ud til at mene, da Savage Machine senere på aftenen bliver udråbt til vinderne af W:O:A metal battle Danmark 2015. Stort tillykke til dem.
At sende et old school heavy metal band til Tyskland for at battle, virker også som et fornuftigt valg!

6-penta

 

 

 

APHYXION

Aphyxion

Aphyxion

Mens dommerne fik opgaven med at finde en vinder, fik vi andre fornøjelsen af høre Aphyxion.
Dagen inden havde drengene fået lov til at åbne Esbjerg Rock festival. Sidste gang vi havde fornøjelsen af se dem i Aalborg var på Baghuset. Det klædte helt sikkert drengene fra Ribe, at komme op på en større scene, hvor deres altid energiske show nu også har fået selskab af røgkanoner og lysshow.
Dette hjalp med til at give showet en fornemmelse af, at vi var vidne til et decideret show og ikke bare et vilkårligt band, som spiller en vilkårlig koncert.

Heldigvis følger den gode musik med og bandet leverede atter varen. Vi fik en solid omgang bølle-dødsmetal(som vi vel efterhånden har døbt det), med forsanger Michael Vahl som den naturlige frontfigur. Bandet støtter godt op og leverer et velspillet produkt. Bandet føler sig hjemme på scenen og kommer langt udover kanten og møder deres publikum. Bandet har denne aften fået til opgave at spille ca. 55 minutter og  her bliver Aphyxion’s egentlige svaghed udstillet. Det musikalske produkt bliver simpelthen for ens i længden.
Heldigvis står bandet foran at skulle indspille nyt materiale som bør udkomme i starten af 2016.  Jeg tror at dette kan hjælpe bandet med skabe en mere fuldendt sætliste til et show som i aften. Det centrale må dog være kvaliteten af det vi fik og den kan der ikke sættes mange fingre på. Med en omgang velspillet moderne død blev publikum rystet godt igennem, selvom de allerede havde set 4 bands forinden.

8-penta

 

 

 

HULDRE

Huldre

Huldre

Aftenens sidste navn var folkemetal bandet Huldre, der vandt W:O:A Battle DK sidste år og blev nummer 3 nede på Wacken. Inden showet startede blev scenen pyntede godt og grundigt op og man skulle næsten tro, at Huldre havde medbragt en hel skov samt knogler fra alle dyrene i den.

Hvor Heidra tidligere på aftenen spillede metal med folkeelementer fra keyboards, så får vi i Huldre fuldt ud folkemusik fra dennes traditionelle instrumentføring.
På trods af, at vi har været i gang i efterhånden mange timer og netop har fået tæsk af Aphyxion, så går der ikke længe før Huldre har fået gang i folks trætte ben og festen er i gang igen.
Huldre er som altid ført an af frontkvinde Nanna Barslev. En rolle hun gør sig fremragende i, både når der skal synges og særligt når det kommer til publikums kontakt. Både fra scenen men særligt også, når hun i løbet af showet hopper ned til publikum i kædedans og fest. Det skaber nærhed og gør, at man som publikum virkelig føler sig som en del af showet.  Huldre er helt sikkert et rigtigt stærkt kort på den danske metalscene og det bliver spændende at se hvor langt de kan føre det. I forhold til sceneshow og stil er de helt sikkert blandt toppen, så det er bare at vente på, at de tager det næste skridt helt op på toppen. Oven på en omgang folkefest og offentliggørelse af SAVAGE MACHINE som vindere, gik turen mod afterparty på Rock Cafeen hvor bands, dommere, publikum osv. havde mulighed for en perfekt afslutning på en dejlig metal aften.

8-penta