MølSmukke atmosfæriske klangflader og sprudlende black metal er hvad du kan forvente af vores tredje The New Shit navn for 2015. Tag vel imod de fremadstormende: Møl.

 

Der er ingen tvivl om, at black metal netop nu i Danmark har det rigtig godt. Med navne som Solbrud, Myrkur, Serpents Lair, Sunken og så altså Møl, er det længe siden at scenen har stået så stærkt.

Hos Møl er det dog langt fra den rene black metal der skinner igennem. Når man lytter til bandets EP  er det nemlig tydeligt at fornemme en stærk inspiration i shoegazens store og massive klange. Nøjagtig som man finder det hos tidstypiske amerikanske bands som Liturgy, Vattnet Viskar og naturligvis Deafheaven!

Med et nummer som “Sundrowned” viser bandet fra Aarhus, at de ikke er bange for at lege med den klassiske black metal’s konventationer og gøre den til deres egen. Udgangspunktet er raspende vokaler og næsten psykedeliske og farvede guitarklange. En lyd fans af klassisk black metal helt sikkert vil rynke på næsen af. Men dem om det.

Med to af medlemmerne fra det tidligere shoegaze band “Antennas to Nowhere” lød startskudet til Møl i 2012. Og således også startskudet på et frisk og moderne skud på den ellers så ofte konservative black metal scene. De kommer på det rette tidspunkt, hvor vi med Deafheavens popularitet her i Danmark er klar til et navn som Møl.

Forvent kaos og vold til dine øregange, alt sammen pakket ind i smukke klange og nærmest spirituelle og hypnotiske riffs, der klæber sig til din nethinde og ikke forlader dig igen lige foreløbig. Når bandet sætter gang i forstærkerne i Pumpehuset til The New Shit Showcase 2016 er det til en mur af støjende, voldsom og smuk lyd.