Lørdag aften var tid til dobbelt op på norsk rock i Aalborg. Aftenens hovednavn Skambankt havde nemlig valgt at tage de unge punkrockere i Honningbarna med som support. Det var første gang Skambankt skulle spille i Aalborg i 8 år, og samtidig var det slutning på deres Danmarkstour, hvor de i starten var forbi Roskilde. Her var Weiss forbi og anmelde dem(https://blastbeast.dk/2015/03/skambankt-gimle-63-2015/ )

At de havde valgt at tage Honningbarna med denne aften gjorde blot det hele ekstra spændende i forhold til at de unge fyre også skal spille på året Roskilde festival, så alt i alt var der meget at se frem til denne aften på Studenterhuset i Aalborg.

Denne koncert er anmeldt af gæsteanmelder og jyde-korrespondent Martin Horn Pedersen.

Honning2Honningbarna

Det fem mand store band indtog scenen og gav den fra første øjeblik fuld gas med deres norske ”in your face” punk rock, hvilket da også fik en lille gruppe på forreste række til at hoppe med. Allerede ved anden sang, det første numre fra den seneste album ”Oppe de nye blanke”, valgte forsangeren Edvard Valberg at hoppe ned til publikum og sikre at de alle klappede med som han havde ønsket sig. Da dét var sikret valgte han at starte aftenens første moshpit, som satte gang i en del folk og fik væltet en af de olietønder som blev brugt til borde. Tønden skulle få lov til at blive brugt til alt fra en ung dame der valgte at danse på den, til forsangeren, der i løbet af koncerten, brugte den at stå på flere gange. Gennem hele koncerten sikrede bandet fest og fuld gang i den, som man kan forvente til et punk-rock show. Særligt forsangeren var meget aktiv, og de eneste gange han ikke hoppede rundt på og uden for scenen, var når han skulle spille cello hvilket forgik med samme energi. Undervejs fik en af guitaristerne også en ridetur på en fra publikums skuldre.
Til slut fik vi også fællessang (efter en lille øver) til ”Ikk la deg rive med”. Så alt i alt var det et energisk show, der var yderst velspillet det mest af vejen. Det kostede naturligvis lidt i deres musikalske fokus, når forsangeren moshede eller en guitarist der sidder på publikum er ved falde ned, men det er en pris der er værd at betale for et underholdende show.
Så til alle der skal på Roskilde Festival skal der lyde en stor anbefaling herfra – få set Honningbarna og hold en fest!

8-penta

 

 

 

Skambankt2Skambankt

Efter en kort pause var det tid til Skambankt og det var spændende at se om de kunne leve op til den energi Honningbarna havde lagt for dagen. Rent visuelt gik vi fra den rodede ungdommelige påklædning, til de velklædte herrer i Skambankt, der var klædt helt i sort. Desværre var lyden ikke særligt velklædt de første to numre. Noget var helt galt og udstyret hylede også flere gange, som der heldigvis kom styr på igen. Da lyden var på plads stod det igen klart, at Skambankt er nogle rigtig dygtige musikere, der formår at levere deres solide hardrock med høj klasse. Aftenens 4. sang fra Skambankt var ”Me sa nei!” fra debutalbummet og midtvejs i nummeret stopper musik og der bliver helt mørkt på scenen. Kort efter kommer lyset tilbage og Honningbarna har nu afløst Skambankt på scenen, mens Skambankt har taget plads blandt publikum! Honningbarna spillet nummeret færdig hvorefter Skambankt igen indtager scenen. Et sjovt lille stunt der virkede til at underholde publikum godt. Nummeret blev fuldt op af ”Dynasti” hvilket løftede festen yderligere. Derefter fortsatte Skambankt deres turnus rundt i deres efterhånden store bagkatalog. Det hele fik dog en kort pause, da den førnævnte olietønde igen kom i fokus da en fuld mand blandt publikum valgte at smide den op på scenen. Og øl-resterne på den var lydkablerne ikke så glade for. Så imens de blev skiftet ud, fik vi lidt hyggesnak og en opfordring fra frontmand Terje Winderstø Røthing, om at tønderne blev på gulvet resten af aftenen. Det slog dog på ingen måde bandet ud, og de forsatte showet upåklageligt. De to ekstranumre blev solgt som om at det var dem nogle blandt publikum havde råbt på. Om det var sandheden er svært at sige, men det skabte da glæde hos dem der havde ønsket numrene. På den måde sluttede Skambankt en god aften af, og selvom de ikke kunne levere helt samme energi som Honningbarna, vejede de uden problemer op for det i et gennemført velspillet show.

8-penta