RMF POSTERSå er programmet til Royal Metal Fest 2015 faldet på plads. 
Og det blev til et solidt og yderst varieret program for festivalen i Aarhus, der idag kan præsentere det sidste navn på plakaten. Der er dømt læder og falset med det tyske Manowar-elskende heavy metal band Majesty.

Vi har talt med RMF Booker Lea Rosenkold om programmet for 2015:

Nu har i sluppet det fulde program for RMF 2015. Er du tilfreds med resultatet?

Jeg er meget tilfreds med programmet i år! Jeg synes at der er blevet stykket et virkelig spændende og lækkert program sammen til vores publikum. Eftersom det er mit første år i Metal Royale som bookingansvarlig, har det været en lille smule nervepirrende at skulle offentliggøre programmet, men folk har taget så godt imod det, at det er en ren fornøjelse!

Det virker som om i er gået langt mere all in på de større navne i år end i forhold til sidste år. Hvad er der sket siden sidste år?

Som festivalarrangør, er det skønt at opleve fremgang, både blandt vores publikum, men også økonomisk – og det bærer festivalen i år virkelig præg af.
Det er jo en løbende udvikling og vi kunne ikke lave dette års festival uden de satsninger, der blev taget sidste år.

Jeres program oser af variation. Lige fra det netop offentliggjorte helte heavy til ekstrem industrial black til episk folk metal. Har det været vigtigt for jer, at kunne præsentere et så varieret line up som muligt?

Varieret med måde, vil jeg sige. Det skal give mening og ikke være bredt bare for at være det. Vi stiler altid efter et varieret, men lækkert og sammenhængende program.
Vi vil gerne forkæle vores publikum med noget af det bedste og mest interessante inden for de forskellige genrer.

Også i de danske navne er der stor variation. Hvorfor er valget faldet på lige netop de navne, som i har på i år?

Vi har nye såvel som gamle med i år. En del af vores opgave, er at fokusere på vækstlaget og følge med i hvad der rører sig. Det blev i år til The Petulant, When Water Runs Deep og Swindler, som er noget af det mest spændende på den front.
De gamle kendinge Hells Domain og Diamond Drive, formår altid at levere en fremragende præsentation og er begge dynamiske bands der udvikler sig – derfor er de interessante.

Og så til dagens offentliggørelse. Majesty fra Tyskland. Europa’s svar på Manowar. Hvad er dine forventninger til den koncert?

Jeg forventer kort sagt, en episk koncert med true fucking heavy metal! -og masser af læder selvfølgelig! Jeg kan kun anbefale at se den koncert, i vil ikke fortryde det!

Hvem ærgrer du dig mest over IKKE at have fået?

Bloodbath – uden tvivl. Til gengæld kan jeg glæde mig over at se deres første koncert i 5 år på Inferno, samt på Copenhell og Wacken. Men jeg ville have været stolt over, at kunne have præsenteret dem på vores egen scene.

Hvis du skulle vælge ét navn på plakaten, som du glæder dig mest til at se i år, hvem skulle det så være og hvorfor?

Altså den eneste ulempe der er ved at arrangere festivaler, er at man faktisk ikke har så meget tid til, at nyde de bands man nu har booket. Men jeg vil dog være at finde helt forrest til Anaal Nathrakh! Det glæder jeg mig enormt meget til – for at sige det mildt. Jeg har endnu ikke set dem live, og eftersom det kun er deres anden koncert i Danmark, er det en stor fornøjelse at kunne præsentere dem på Royal Metal Fest 2015!

 

Den ottende Royal Metal Fest afholdes på Aarhus’ fineste spillesteder; Atlas & VoxHall d. 10.-11. april 2015. Programmet byder desuden på bl.a. whiskysmagning, biergarten, metalmarked, pølsemand, promo- events samt koncerter med Anaal Nathrakh (UK), Týr (FO), Destruction (DE), Belphegor (AT), Majesty (DE), Broken Hope (US), Internal Bleeding (US), The Walking Dead Orchestra (FR), Hell’s Domain (DK), Diamond Drive (DK), When Water Runs Deep (DK), The Petulant (DK) & Swindler (DK).

Pris (ekskl. gebyr):
Fredagsbillet 295,-/ Lørdagsbillet 295,-/ Partoutbillet 395,-/ Whiskysmagning +290,- Alle billetter kan købes online via fondenvoxhall.dk/koncerter/royal-metal-fest-2015