10553434_722113054505213_6007278658783752863_nKaos, smadder, mørke, vildskab og aggresion, men altid med lyset og den smukke melodi forenden af den kaotiske tunnel. Anaal Nathrakh er klar til at dele øretæver ud!

Der bliver udgivet rigtig, rigtig meget ny musik i øjeblikket. Forleden havde undertegnede fat i Black Veil Brides nyeste udspil. Denne gang går vi i en helt, helt anden retning.

For de evigt kaotiske brittere i Anaal Nathrakh er nemlig ude med deres seneste udspil “Desideratum” (det latinske ord for at ønske sig noget) og som altid med Anaal Nathrakh står den på højt tempo og nærmest overstyrede energiudladninger. Desideratum er INGEN undtagelse her.

For selvom skiven starter ud med, hvad der for Anaal Nathrakh’s vedkommende er langsomt, på den storslåede instrumentale intro “Acherotna Movebimus”, så går der ikke længere end ca 3 minutter før vi kender Anaal Nathrakh igen. Tempoet er faretruende højt i “Unleash”, der for alvor sparker denne udgivelse igang.

Dave Hunt skriger og krænger sin sjæl ud i et virvar af støj, elektroniske samples, sprøde riffs og blast beats, men inden vi som lyttere helt begynder at bløde ud af ørene, får vi renset os selv igen med det melodiske touch britterne alligevel formår at sætte i omkvædet.

Det er her Anaal Nathrakh vinder og det som gør at Anaal Nathrakh virkelig har fat i den lange ende hvad angår ekstrem metal. Kontrasten mellem faretruende kaos og poleret pænhed er hvad der for mit vedkommende har fanget mig i Anaal Nathrakh’s univers. Igen er denne udgivelse ingen undtagelse på dette.

På den måde kan man sige at Anaal Nathrakh måske ikke ligefrem genopfinder sig selv på Desideratum. Men det de gør og som de altid har gjort, ja det gør de altså helvedes godt.

Og så har bandet altså udgivet et af de bedste numre i karrieren med den flotte, flotte ” The Joystream”, som nemt kan sættes op i mod tidligere mesterværker i stil med”Between Piss And Shit We Are Born” og “Forging Towards The Sunset”.

OPSUMMERING:
På Desideratum tæsker Anaal Nathrakh os igennem 11 overbevisende skærringer, hvor kontrasten mellem kaos og pænhed står overbevisende stærkt. Bandet genopfinder ikke sig selv på denne udgivelse, men alligevel er det svært at finde industrial black med strejf af grind leveret mere overbevisende end hos Anaal Nathrakh! Det er lige så man taber pusten!

FOR FANS AF:
1349, Benediction, Behemoth

LYT SPECIELT TIL:
“The Joystream” , ” Acherotna Movebimus”, “Unleash” , “Idol”

LINKS TIL BANDET:
Facebook-side

Anaal Nathrakh – Desideratum udgives via Metal Blade