Rob zombieSå lykkedes det endelig at få hevet Rob Zombie til Roskilde Festivalen. Horror-rockeren havde fået primetime Orange-spot kl 22.30 fredag-aften og det er satme noget der forpligter!

Om Zombie så kunne leve op til dette slot er så det spændende spørgsmål… Til det er svaret: både og.

For rent showmæssigt fik festivalen kun det halve af et Zombie-shows sande og fulde styrke. Der er ingen tvivl om, at det show Rob Zombie har med på denne Europa-tour er tilpasset til festivalerne. Så i modsætning til hans seneste show i Danmark, hvor han gæstede Valby-hallen, var der ingen storskærme med filmsekvenser, der var ingen omvandrende roboter og ikke nær så meget ild, som man kunne have forventet.

Vi fik en lettere skrabet udgave med et par backdrops placeret forrest på scenen og en lille smule fyrværkeri, der godt nok blegnede lidt i forhold til Stones’ festfyrværkeri dagen før. Positivt var dog alligevel sceneplaceringen og Rob Zombie 2tidspunktet. For når Rob Zombie ikke kan medbringe et fuldt show, så er det satme godt, at Roskilde Festivalen selv har så flot en lysopsætning på Orange, at dette kan være med til at løfte et sådan show.

Det var samtidig helt tydeligt, at Zombie var klar over, at han havde fået tildelt et headliner-spot i modsætning til de andre festivaler han spiller på i år. Energien var så sandelig i top og setlisten var noget nær perfekt. En tungtspillet “Teenage Nosferatu Pussy ” satte koncerten igang inden det allerede som andet nummer blev tid til aftenens første Zombie-klassiker “Superbeast”. Det var underholdning af bedste skuffe!

Rob Zombies dansevenlige mikstur af klassisk heavy rock og industrial gik lige i bentøjet på publikum der skiftesvis enten dansede eller moshede. Jo, Zombies agenda var klar fra start: Der skulle startes en fest og festet det blev der altså til både hans egne numre som “Sick Bubble Gum”, ” Meet The Creeper” og den uundgåelige “Dracula”, til de gamle White Zombie-numre “More Human Than Human” eller “Thunder Kiss ’65”.

Det her var god fredagsunderholdning fra en mand og et band, der er sat på denne jord for at underholde og intet andet. På Roskilde fik vi numrene, men desværre kun med et halvt show.

7-penta