FortressEndelig som i “ENDELIG kom der noget ordenlig rock på årets Roskilde Festival”. Det var vi fandme mange der havde sukket efter, og forsamlingen foran Rising-scenen var derfor ikke så overraskende stor, da Förtress gik på scenen.

At det er gået stærkt for Förtress kan der ikke herske nogen tvivl om. Blot et par år efter dannelsen står de foran et kæmpestort publikum på Roskilde Festival. Men drengene kan deres shit og sammen med d’herrer, kunne publikum langt om længe slippe deres indre rock n roll-monster fri.

Og frit løb var det altså foran Rising. Allerede fra første akkord blev slået an i “Spirits” var frontområdet omdannet til en kæmpe circlepit. Energien, som Förtress altså er eksperter i at formidle, gik rent ind hos publikum, der sendte en masse af selv samme energi direkte tilbage i hovedet på Förtress igen.

Og ærlig talt der er sgu bare noget fedt over at se 4 mænd stå i hhv. ekstremt korte denim-shorts, farvestrålende skjorter, speedo-badebukser med stars-and-stripes og ruskindsjakke. Når så selv samme mænd spiller nosserock på den der virkelig nossede måde, er der intet andet at gøre end at overgive sig til rock n roll-heaven.

At der så lige skulle et pigekor ind på scenen midtvejs i koncerten var nok mere en sjov gimmick end egentlig godt. Men okay, det tager vi så med.

Förtress spiller nemlig fedt og bakket op af en god og massiv lyd, samt et tændt Roskilde-publikum er det altså svært at træde forkert, når musikken får lov til at pumpe på denne festival. Uha da hvor var det her altså svedigt og det tegner så sandelig godt for de kommende rock-fester med Helhorse/The Psyke Project og Rob Zombie, hvis publikum er ligeså meget med som de var denne aften på Rising.

9-penta