Flogging Molly NorthsideMens mange af jer kære læsere, var igang med sidstedagen på årets Copenhell startede Northside i Århus samme fredag. Allerede nu er der nok mange af jer der tænker hvorfor dælen Northside her på Blastbeast?

Og det forstår man så sandelig godt!

Det gør den fordi der, trods de mange fordomme fra mange metalfolk, herunder også undertegnede, har Northside i år faktisk haft et lille udpluk af spændende bands. Og så var vi vel bare lidt nysgerrige?

Men ja bare rolig. Det lettere stereotype billede er bevaret. Der var massere af hipsters, champagne, østersbarer og så sandelig også mulighed for drikke rosevin. Heldigvis er det frivilligt om man vil den slags fine sager.

For god ordensskyld skal det også siges, at der blev solgt rigeligt af fadøl og store lækre bøffer. Det burde sgu være noget folket her kan lide!

Men lad os komme til det band det handler om her! Det band jeg egentlig var kommet for at se.

Flogging Molly

NorthsideSøndag kl. 15.55 gik Flogging Molly nemlig på Green Stage(den ene af de to store scener på Northside, hvor kun én er i brug af gangen. Begge har de et godt udsyn, selv for folk langt bag ved).

Desværre startede vi med en meget dårlig og mudrede lyd. Det forhindrede dog ikke folk i frontområdet i at give den gas fra start, og efter et par numre blev det da også betydeligt bedre, I hvert fald hvor jeg endte med at stå.

Heldigvis var bandet klar fra start og band med udgangspunkt i USA gav de os en festlig omgang keltisk/iriskfolkepunk!

Skulle folket have siddet ned på græsset, som var de til Grøn Koncert, blev der hurtigt færre og færre af dem. Nej der var langt flere der dansede og festede! Og så var det sgu egentlig lige meget om man var rapper, en metalhead i Denimvest eller en flok hipsters. Alle virkede klar på at vågne op og komme af med søndagstømmermændene. Fuld knald på festen!

Desværre syntes Northside’s sikkerhedsvagter, at der blev skubbet lidt for meget til hinanden og skrev på storskærmene, at folk pænt skulle stoppe med det. Tja, jeg så ingen tegn på noget voldsomt, så måske Northside i virkeligheden bare burde lære lidt punk? Naturligvis vil folk helt fremme moshe i en hvis grad. Det lille optrin dræbte heldigvis ikke festen for folk. For en fest var det vi fik, krydret med lidt snak om politik og sjove bemærkninger, som det hører sig til hos Flogging Molly.

Det eneste man må kunne have ønsket sig var anderledes, udover de førnævnte lydproblemer, var måske en større variation i sangene, for at ramme den helt perfekte setliste. Men i bund og grund, da det jo var et festivalshow, giver det god mening, at gå efter det sikre og dermed også festen. Så tak for dén Flogging Molly.

8-penta

 

 

 

Udover Flogging Molly spillede også Queens Of The Stoneage på Northside.  Jose Homme og co. lukkede festival, men også her syntes vagterne at have det lidt svært ved, at give publikum de frie tøjler, der skal til for at kunne give den rigtig gas.

Alt i alt må jeg dog sige det var en positive oplevelse at være på Northside. Der var korte køer til mad og drikke, god udsyn og folk opført sig pænt. Måske det kunne være en idé for Northside også fremover, at satse på en lidt hårdere søndag. I år havde de Flogging Molly & QOTSA. Et band eller to mere i den genre og jeg tror flere læsere her kunne få en god tur ud af det. Det bliver naturligvis aldrig en metalfestival, hverken af design eller musik. Men så er det jo godt vi har en festival som Copenhell til det!

(Denne anmeldelse er skrevet af vores elskede jyde-gæsteanmelder Martin Horn Pedersen)