HeljareygaFor de af vores læsere, der har fulgt med på blastbeast.dk i den seneste tid, vil det ikke komme bag på nogen, at vi efter vores tur på Færøerne tidligere i år, har fået opbygget et rigtig godt forhold til øerne mod nord. Derfor blev vi også rigtig, rigtig glade da Dark Mental Festival tidligere i år kunne præsentere bandet Heljareyga fra de vindblæste og storslåede øer, som årets hovednavn på den lille, men pokkers vigtige festival for nye navne!

Men hvem og hvad er så dette foretagende, med det kryptiske navn Heljareyga? For mange klinger navnet måske hult. Men dette er rent faktisk TYR’s frotmand Heri Joensen’s sideprojekt.

Et band, hvor Heri viser andre sider af sig selv som sangskriver, med en række lange numre, der henter elementer i både power, prog og den traditionelle færøske folke tradition. På mange måder ligesom TYR. Men så alligevel ikke helt. Dette her er anderledes!

 

Heljareyga har et enkelt album på samvittigheden. Det 48 minutter lange selvbetitlede album “Heljareyga”, der groft oversat betyder “dybe huller i klipperne”.

Med kun 5 numre på albummet er 48 minutter selv sagt en ordenlig mundfuld at komme igennem. Dette her er lange, lange numre, hvor alt bliver sunget på færøsk.

Siden 2010 har bandet, der består af guitaristerne John Ivar Venned og Ken Johannesen, bassist Ísak Petersen, trommeslager Amon Djurhuus og altså frontmand og guitarist Henri Joensen spillet ganske få koncerter.

Koncerten på Stengade bliver derfor en helt unik mulighed for at opleve et færøsk band, med rødderne plantet i den stolte færøske tradition. Det er en helt unik mulighed for at opleve hvilke store talenter der udspringer på disse øer. Og så er det en helt unik mulighed for at opleve Henri Joensen i en anden kontekst end TYR.

Når du skal på Dark Mental Festival er dette et band du så sandelig ikke må misse! Der venter en stor oplevelse fra øen med de satans gode snaps og den helvedes gode metal!

Dark Mental Festival finder sted på Stengade i København fra d 15-17 maj

Køb af billetter her