Færøerne1For præcis en uge siden rejste vi her på Blastbeast.dk til Færøerne for at deltage i deres udgave af Wacken Metal Battle.

Det blev en tur der huskes for forrygende livemusik leveret af yderst talentfulde bands, Færøernes smukke, smukke natur fyldt med fjorde og bjerge, i et yderst skizofren vejr præget af sol, regn, storm, hagl og sne. Ja vi fik sgu det hele på denne tur!

Men smukt var det godt nok at besøge Saksuns imponerende bjergformationer, køre igennem Færøernes mange tunneller og opleve den imponerende udsigt ud over vandet.

Årets Wacken Metal Battle på Færøerne blev afholdt i hjertet af Torshavn på det flotte spillested, med det simple navn: Sjónleikarhúsid. Det var her konkurrencen blandt de 5 bands: Ceticide, Reduced To Ash, Earth Divide, Asyllex og Iron Lungs skulle udkæmpes. Men følelsen af kamp kunne man aldrig mærke denne aften. Der blev hygget! JA sgu’ så – hygget! Man fik hurtigt fornemmelsen af, at alle de deltagende bands kendte hinanden på kryds og på tværs, og selvom det var en konkurrence var der højt humør og stor glæde.

Første band på scenen denne aften var det helt nye hvaldræber-metalband Ceticide. Navnet betyder dræb af hvaler, hvilket Færøerne2kommer tydeligt til udtryk allerede i bandets intro, hvor lyden af hvaler ryger ud af højtalerne. Bandet spiller et soldit mix af Bloodbath og Gojira. Og som om det ikke er ironisk nok så optræder forsangeren i en Gojira t-shirt. Ceticide var en glimrende åbner med tonsvis af tyngde og masser af potentiale

Andet band var Reduced To Ash. Her fik vi for alvor at se hvor begrænset det Færøske metalmiljø er. Ikke fordi de er dårlige, på nogen måde, men fordi at forsangeren fra Ceticide også er vokalist i Reduced To Ash. Faktisk er det sjovt at se ham gå væk fra den tunge og nørklede dødsmetal og spille mere melodisk, faktisk ret meget i stil med svenske In Flames. God energi på scnene og aftenens første moshpit brød ud blandt publikum.

Tredje band var Earth Divide, der tydeligt viste at de også er det mest erfarne band denne aften. Deres tekniske metal (lad os bare kalde det dét og holde os fra termer som djent osv…) fungerede rigtig godt live og publikum lod til at være vilde med det. God publikumskontakt og masser af erfaring, man kan især mærke at de er et af de mere kendte navne denne aften. De deltog også i Wacken Metal Battle sidste år, men måtte sig jo se sig slået af SIC.

Så var det blevet tid til en gang fræs fra Asyllex! Thrash-metallerne var lidt af en afstikker denne aften, i det de var det eneste band der tog en lidt mere oldschool metalgenre til sig. Her skal der især lyde en stor hyldest til bandets megacool forsanger, der straks ledte tankerne hen på en ung Mille (Kreator). Desværre havde bandet en trommeslager der på ingen måde kunne følge med i det hurtige tempo – så op på hesten igen, og så ses vi forhåbentlig næste gang!

Sidste navn var et lidt mere bizart bekendtskab – nemlig Iron Lungs. Bizart skal dog ikke betyde noget negativt, for det her band vil nemlig ting, som der sjældent ses i metal! Kan man kalde det en form for Math-Art-Core? Ved det sgu ikke.. Men der blev gået til den på scenen, selvom det godt kunne mærkes lidt at man godt snart ville have fundet en vinder.. Godt bekendtskab, skal nok blive spændende at følge!

Og da dadaaaa… Vinderen blev – Earth Divide! Ikke den største overraskelse, men om ikke andet et stort tillykke til dem! Alt muligt held og lykke til dem på Wacken 2014!

Her til sidst skal lyde en kæmpe tak til hele holdet bag Wacken Metal Battle på Færøerne! Sådan skal dét fandme gøres! UPP VID HORNUNUM!!

Og billeder er jo som sagt mere end 1000 ord værd.. Så vi har igen strikket en lille video sammen fra vores tur! Følg med her: