2013-03-26 22.21.57Tirsdag besøgte de svenske spøgelser omsider Danmark igen. Ikke siden Roskilde Festival i 2011 har bandet besøgt Danmark. Ikke destomindre var denne Ghost-koncert i Amager Bio den fjerde i rækken for undertegnede og også den bedste!

De metalliske-disko-pop-sataniske kutteklædte svenskere gik på scenen badet i tonsvis af røgelse, røg og rødt skær.

Ghost er et band mange har delte meninger om. Det er ikke metallisk nok? Deres udklædning er til grin osv osv osv. Kært barn har mange navne. Denne aften har jeg dog kun følgende at sige: hold nu kæft hvor det her band svinger. Det er ikke videre teknisk, men GISP hvor de dog spiller forrygende tight og kan skrive numre der klæber sig til én allerede efter første gennemlyt – uha hvor er det sjældent at det sker på metalscenen idag.

Papa Emeritus er en mand(pave) af få ord. Men mandens mimik og attitude på scenen gør det i den grad op for det. Hans bevægelser og måden at hilse på sit publikum gør, at man føler sig forført af Satan’s udvalgte, uden at han overhovedet har sagt ét eneste ord. Det skal der alligevel noget til for at kunne.

Lyden i Amager Bio er krystalklar. Og særligt de nye numre som “Per Aspera ad Inferi” og “Year Zero” lyder ekstremt lovende. Det lyder til, at vi på den kommende plade kommer til at høre Ghost, med et langt mere episk udtryk – dog gudskelov lige så pokkers melodisk og fandens catchy som altid.

Ud over de nye numre fik vi leveret hele Opus Eponymous-udgivelsen og efter godt og vel lidt over en time slutter bandet af med min personlige favorit “Ritual” samt “Monstrance Clock” fra den kommende Infestissumam. Desværre lidt en skam at bandet ikke har et større bagkatalog til et længere sæt.

Efter denne hellige seance er jeg fortsat sikker i min sag: Ghost er noget af det bedste der er sket for metalscenen i mange, mange år!

TAK FOR SATAN, GHOST!

9-penta