Danske Aloop er klar med andet album “Dead End/ New Deal.”

Bandet beskriver selv deres lyd som en solidt mix af Sepultura, Pantera og Slayer. Og nuvel. Der er da bestemt elementer af thrash og groove at hente i bandets musik. Men det jeg egentlig bemærker mest er hvordan bandets lyd på udgivelsen er utrolig tidstypisk for den moderne metal i Danmark – thrashet med breakdown elementer.

Skiven er produceret af Jacob Hansen, hvilket er til at høre, da hans lyd efterhånden er så velkendt på den danske scene herhjemme, at der ikke er ladt meget til de produktions-mæssige overraskelser. Det er en skarp, moderne og poleret lyd vi har med at gøre her!

Og som sådan stemmer det egentlig meget overens med bandets musik. Thrashet groove med den moderne kant vi kender den fra bands som Raunchy, Hatesphere og The Interbeing.

Dynamisk skifter vokalerne mellem hhv. growl i vers og clean i omkvædet – endnu et nik til den moderne kant, som jeg ikke ved om bandet bevidst prøver at nå?

Generelt må jeg sige, at jeg altid haft det svært med mixet mellem det thrashede up-tempo-vers, der dynamisk bliver brudt af et nærmest poppet melodisk omkvæd. Men Aloop formår alligevel at gøre det ok. Dels fordi bandet formår at opretholde en nerve i musikken, med et sprødt riffarbejde som det f.eks. høres på nummeret “Sudden Death” og en vokal der kunne minde om tidlig 90’er Alice In Chains. Og så er det iøvrigt rart med nogle gennemarbejdede guitarsoloer! Ret interessant!

Aloop er lyden af dansk metal anno 2012 – ikke videre originalt men ok effektivt.

 

 

 Aloop – “Dead End/ New Deal” udgives via Mighty Music/Target 27/8