Knusende, white trash, sydstats hardcore fra det kolde Canada. Cancer Bats har, eller BURDE have, begået en nyklassiker inden for – hvad der BURDE betegnes som – metalcore!

Sig mig en gang. På håndsoprækning, hvor mange af jer får et voldsomt had, brusende op i jer, så snart betegnelsen “metalcore” bliver nævnt?.. SÅ mange? .. Det er sgu egentlig en skam.. Men lur mig om det I så tænker på, er sukkersøde mamma’s boys der leger breakdown-konger, krydret med 80’er synths og masser af eyeliner?.. Tænkte det nok! Og som det tidligere har vist sig her på siden, så er det stadigvæk min mission at prøve at introducere jer for noget balls-out metal-core – den slags som pappa kunne have brækket næsen til i 80’erne.

Gør mig så den tjeneste, og træk i dit bedste “fuck systemet!” outfit og tag med hardcore-drengene i Cancer Bats på opdagelse, til dengang hvor punk’en fik en søn kaldet HARDCORE – tiden hvor snuskede klubber var værested for nutidige legender som Black Flag og Danzig-era Misifts. Tiden hvor du trak i et par posede jeans og en løs tank-top, fordi det var det kluns du bedst kunne MOSHE i! Det var crowd surfing, blod, sved og tårer. Det var råt og udsødet!

Har jeg din opmærksomhed?.. Ikke helt endnu?

Hvad så med at tage til sydstaterne i USA hvor blues-rocken har sin fødsel, se den udvikle sig sammen med metal, og give fødsel til sludge, stoner og doom. Flabede riffs, tunge trommer og rå støvet lyd.

Kog det hele sammen – så har du nogenlunde det som Cancer Bats står for!

No fucking bullshit – drop-c riffs uden diggedarer, masser af i-dit-fjæs lyrik – dog med plads til eftertanke, og ellers bare energi på energi. Og med pladen “Hail Destroyer”, der efter min mening er gruppens stærkeste til dato, har de begået det perfekte værk, og bevis på at metalcore ikke kun består af børn der tror de har problemer.

Lyt blot til titelnummeret – den knusende Hail Destroyer, stoner-monsteret Lucifer’s Rocking Chair eller riff-tonseren Sorceress.

Hvis ikke dette har fået din opmærksomhed, fint! Fortsæt din heksejagt, så vil jeg blot nyde musikken i stedet.