Cancer Bats både overgår sig selv og går i helt nye retninger på deres nyeste udspil, “Dead Set On Living”.

“Bat Sabbath” var et tiltag gruppen startede, efter de blev bedt om at spille et “cover”-set på Bohemia-scenen ved Sonisphere i 2011. Settet bestod udelukkende af Black Sabbath covers og de fik en så overvældende respons, at de valgte at tage på en mindre tourné som Bat Sabbath.

Men hvorfor siger jeg dette?

Jo, fordi det er tydeligt at høre, at de sydstatsglade, white trash canadiere har ladet de doomede og sludgede toner, fra det tidlige Black Sabbath inspirere til “Dead Set On Living”. Især på numre som “R.A.T.S.”, “Dead Set On Living”, “The Void” og “New World Alliance”, der går væk fra den tonsende hardcore som gruppen hidtil har været kendt for, og i en mere melodisk, langsom og tung retning. Endda flere steder med clean vokal fra vokalist Liam Cormier. Det klæder bandet rigtig godt, da jeg tit har syntes de har haft lidt travlt med at komme op i tempo og lire hurtige riffs af.

Jeg kan lige så godt indrømme – Det er lidt svært for mig at være objektiv når det kommer til Cancer Bats. De er uden tvivl et af mine yndlingsbands – men hvorfor overhovedet også prøve på at være objektiv!? Den her plade er lige så svedig som de maniacs foran scenen til deres koncerter – og jeg er sikker på denne udgivelse med garanti vil please fans af gruppen… og højest sandsynligt også vinde dem et par stykker mere!

Pladens nok største højdepunkt er nummeret “Bastards”, der byder på et gæstevers af Dez Fafara fra DevilDriver (samt lidt kvindelig vokal fra Kate Cooper fra An Horse). Som titlen antyder, er nummeret så fandens beskidt, slugdet ind i mose-sovs og ørkenslim! Det skal høres! Dez, der normalt gør fantastisk figur af sig selv i DevilDriver, bliver komplet outshinet af en uhyre veloplagt Liam Cormier – udover det, så klæder deres forskellige stilarter hinanden ret godt, hvis jeg selv skal sige det.

Andre højdepunkter er numrene “Road Sick”, “Old Blood” og “Bricks And Mortar” – men de har ligget på nettet et stykke tid efterhånden, så dem vil jeg ikke kede jer med at tale om – lyt til pisset!

Jeg gik ind til pladen med den forventning at de ville tage samme skridt de gjorde fra Hail Destroyer til Bears, Mayors, Scrabs and Bones og blive endnu mere modne og rå i deres udtryk. Det jeg mødte, var i stedet en langt mere legesyg plade end jeg kunne have forestillet mig, der samler alt det bedste fra gruppen og tilføjer endnu mere godt fra kagedåsen! Uden tvivl gruppens absolut bedste plade til dato.

 

 

 

Husk også at Cancer Bats spiller som support når Every Time I Die gæster Pumpehuset d. 12/5-2012! Der er stadig biletter til salg, og de koster den nette sum af 212kr. Go go go!

Link til EVENT PÅ FACEBOOK

Link til BILETTER