Danske Eldjudnir udgiver med Angrboða en solid atmosfærisk black metal-skive der er et must for fans af genren at høre!

Eldjudnir er et københavnsk black metal band der blev startet af Jakob Larsen og Jacob Lund (Huldre m.fl) i 2004. Bandet tager afsæt i den klassiske fortolkning af den helnorske pagan svartmetal som vi kender den fra start 90erne.

Angrboda er bandets tredje udgivelse og sproget der bliver sunget på er oldislandsk/norrønt. Albummet omhandler Angrboða (Hende-der-bringer-sorg), der med Loki som faderen, gav livet til Fenris-ulven, Jörmundgandr (midgårdsormen) og Hel, der hersker over hallerne i Eldjudnir i dødsriget i den nordiske mytologi. Teksterne er taget fra Gylfaginning af Snorri Sturluson. Allerede her viser det hvor gennemarbejdet en udgivelse dette er – intet er overladt til tilfældighederne!

Rent dynamisk bevæger bandet sig på Angrboða primært i et langsommeligt midttempo orienteret blackmetal-univers, ofte med hypnotiske gentagelser, samt en stor portion kølig atmosfære øset indover. Af referencer kunne der udentvivl blive trukket på bands som Taake.

Hvad jeg især er glad for på den udgivelse, er bandets dynamik, der særligt på nummeret “Hel” kommer til udtryk når bandet i kølig stil varierer mellem det hårde/brutale med episk fingerspil. Det fungerer skide godt og gør udgivelsen på det punkt aldrig bliver kedelig og uinspirerende. Der sker så at sige hele tiden noget nyt, lad det være overraskende breaks eller episke mellemspil. Det fanger sgu lytteren!

Som tidligere beskrevet har bandet lagt vægt på den tunge og langsomme del af black metal. Her savner jeg måske at bandet ville give mere slip, som de gør på første nummer “Angrboða”, og dermed vælger at sætte tempoet en smule op på de resterende 4 numre. Atmosfæren bandet ønsker at skabe fungerer nemlig perfekt og spille kan de fandme! Og så er produktionen god for en black metal-udgivelse!

Jakob Sture Winnem Larsen har på Angrboða indspillet alt hvad der hedder guitar, bas og vokaler sammen med Jacob Hee Lindhardt Lund på trommer. I livesammenhæng bliver de bakket op af Simon Agerskov på guitar og Bjarne Kristiansen på bas. Og netop live kan Eldjudnir opleves når de spiller i forbindelse med to-dages Black Metal festivalen “Kaldet fra Dybet” d. 21 april i Ungdomshuset på Dortheavej 61, sammen med danske Solbrud og Fjorsvartnir. Danske Sort Regn spiller d. 20.

Se mere til bandet og hør Angrboða via dette link