Episk, storslået mesterværk af en metalopera!

Eventyrlig, fortryllende, teatralsk og jeg kunne blive ved. Imaginaerum er på mange punkter et klokkeklart mesterværk skabt af Finlands symfoniske metalorkester nr 1. Nightwish! Og hvorfor er det her album så så godt? Jo det er det fordi det er helstøbt og har nogle svimlende, suveræne melodier og arrangementer. Aldrig før har brugen af ordet episk været mere oplagt. For det her er fandme episk og det er uden at det bliver kvalmende. I Nightwish’ univers er de stærke melodier og arrangementer altafgørende og allerede fra start bliver der lagt stærkt ud med “Storytime” efterfulgt af måske et af de smukkeste arrangementer jeg nogensinde har hørt på nummeret “Ghost River” hvor klassisk heavy metal møder et – ja sgu så- børnekor! Hvad fanden tænker den hardcore metaller? Men ja, den er god nok og forpokker hvor er det effektivt.

Er der noget man kan regne med hos et band som Nightwish, ja så er det at man ikke kan regne med dem. Alle mulige genre bliver blandet på Imaginaerum. Lige fra den jazzede “Slow, Love, Slow” , den ompa travende “Scaretale”, den folke-inspirerede “I Wan’t My Tears Back” og arabiskmusik. Dog er det brugen og mikset med den klassiske musik det der gør Nightwish til det band de er idag. Idéen med at mikse det smukke, blide og udtryks-fulde univers med den hårde metal fungerer fantastisk på dette album. Og det fungerer fordi der er tilpas lige mange dele af metal og den klassiske musik med kor og strygere og ikke bare keys og synth. Særligt skal igen nævnes brugen af børnekor der høres på flere af numrene. Dette sætter en hel fantastisk stemning – tro det eller ej!

Imaginaerum er et album man bør lytte til fra start til slut i sin helhed. Gør man det vil man opleve et overflødighedshorn af gennemarbejdede værker – ja værker! Imponerende!

Nightwish’s Imaginaerum tour rammer Danmark d 11/04 når de gæster Falconer i KBH. Er du fan af musik bør du ikke gå glip af denne koncert!